Sosyal Medya

Coğrafyamız

Varil bombaları can aldı

Suriye Hava Kuvvetleri'nin Halep'in el-Bab ilçesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 15 kişi öldü



Suriye Hava Kuvvetleri'nin Halep'in el-Bab ilçesine "varil bombasıyla" düzenlediÄŸi saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Bölgedeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, orduya baÄŸlı bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki el-Bab ilçesinde bir yerleÅŸim yerine "varil bombasıyla" düzenlediÄŸi saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduÄŸu 15 kiÅŸi hayatını kaybetti, çok sayıda kiÅŸi de yaralandı.

Bazı yaralıların durumunun ciddi olduÄŸu, yaralıların kaldırıldığı sahra hastanelerinde acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduÄŸu belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de hava saldırısını doÄŸrulayarak, varil bombasının düÅŸtüÄŸü yerden ve yıkılan binaların enkazından çok sayıda çocuk ve kadın cesedinin çıkartıldığını aktardı. 

- IŞİD ile Ä°slami Cephe arasında çatışma

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, el-Bab ilçesinde muhalif Ä°slami Cephe birlikleri ile Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) üyeleri arasında yoÄŸun çatışmaların devam ettiÄŸi bildirildi.

IŞİD'in ilçede Ä°slami Cephe'nin kontrol noktalarına bomba yüklü araçlarla saldırdığı belirtilirken, Ä°dlib'in Dana bölgesinde IŞİD'e ait bir karargahta toplu mezar bulunduÄŸu ileri sürüldü. LCC, toplu mezarda kaç kiÅŸinin cesedinin bulunduÄŸuna iliÅŸkin detaylı bilgi vermedi.

LCC ayrıca, orduya ait helikopterlerin baÅŸkent Åžam'da muhaliflerin denetimindeki Dareyya banliyösüne varil bombasıyla düzenlediÄŸi saldırılarda bazı evlerin yıkıldığını, onlarca evin de hasar gördüÄŸünü aktardı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.