Sosyal Medya

YaÅŸam

4 bakanla ilgili fezleke Adalet Bakanlığı'nda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul merkezli operasyonun ardından görevinden istifa eden dört bakanın fezlekesinin Adalet Bakanlığı'na geldiğini ve fezlekelerin incelendiğini belirtti.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Ä°stanbul merkezli operasyonun ardından görevinden istifa eden dört bakanın fezlekesinin Adalet Bakanlığı'na geldiÄŸini ve fezlekelerin incelendiÄŸini belirtti. 

TBMM Adalet Komisyonu'nda HSYK'nın yapısına iliÅŸkin kanun teklifinin görüÅŸmelerine katılan BozdaÄŸ, verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı. BozdaÄŸ, eleÅŸtirilen bütün konuları dikkate alan, herkesin üzerinde mutabık kalacağı Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin hayata geçirilebileceÄŸini belirtti. 

Her gün manÅŸetlerde olan ve bu kadar çok tartışılan yargıyla Türkiye'nin yoluna devam etmesinin fayda saÄŸlamadığını dile getiren BozdaÄŸ, döneme göre baÅŸka ideolojilerin yargıda etkin olduÄŸuna dikkati çekti. Hiçbir mensubiyetin yargının üzerinde hükümran olmaması gerektiÄŸini vurgulayan BozdaÄŸ, böyle bir yapının kurulması gerektiÄŸini kaydetti. 

BozdaÄŸ, uzlaÅŸma çaÄŸrısının komisyonda görüÅŸülen HSYK'nın yapısına iliÅŸkin kanun teklifiyle ilgili olmadığını belirterek, yasa teklifiyle ilgili sürecin ayrı olduÄŸunu söyledi. Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinde partilerin uzlaşı ortaya koyması halinde eleÅŸtirileri ortadan kaldıracak düzenleme yapılabileceÄŸini ifade etti. 

Yanlış yaptıkları bir durum olması halinde bunu kabul ettiklerini dile getiren BozdaÄŸ, "Yargı hukukun emrinde olsun. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı çerçevesinde yapılması gereken en doÄŸruyu uzlaÅŸarak beraber yapabiliriz. Umarım bu tartışmalar, yargı konusunda ortak adım atılmasına imkan verir" diye konuÅŸtu.

BozdaÄŸ, baÅŸka bir soru üzerine, yasa teklifinin komisyonda görüÅŸülmesi sırasında eleÅŸtirileri dikkate alan deÄŸiÅŸiklikler olacağına ve olgunlaÅŸacağına inandığını ifade etti. 

Adalet Bakanı BozdaÄŸ, Ä°stanbul merkezli operasyonun ardından istifa eden eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer ÇaÄŸlayan ve eski Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar ile ilgili fezlekelerin Adalet Bakanlığı'na geldiÄŸini ve ilgililerce incelendiÄŸini bildirdi. 

BozdaÄŸ, fezlekelerin inceleme bittikten sonra Meclis'e sevkedileceÄŸini kaydetti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.