Sosyal Medya

YaÅŸam

ABD'deki banka ve kredi kartı bilgileri hırsızlığı

ABD'nin en büyük alışveriş mağazalarından Target, bilgileri çalınan müşteri sayısının 40 milyon değil, 70 milyon olduğunu açıkladı.



 ABD’de maÄŸazalarını tercih eden 40 milyon kiÅŸinin banka ve kredi kartı bilgilerinin çalındığını açıklayan perakende devi Target, yapılan soruÅŸturmanın, maÄŸdur müÅŸteri sayısının aslında 70 milyon olduÄŸunu, çalınan veriler arasında, adres, telefon ve elektronik posta gibi kiÅŸisel bilgilerin de yer aldığını ortaya çıkardığını açıkladı. 

Target üst yöneticisi Gregg Steinha, gazetecilere, ABD'nin en büyük veri hırsızlıklarından biriyle ilgili açıklamada bulundu. SoruÅŸturmanın, maÄŸdur müÅŸteri sayısının 70 milyon olduÄŸunu ortaya koyduÄŸunu belirten Steinha, çalınan veriler arasında kiÅŸisel adres ve telefon bilgilerinin de yer aldığını söyledi. Yeni bir hırsızlığın söz konusu olmadığının altını çizen Steinha, geliÅŸmelerden üzgün olduÄŸunu ifade ederek, durumu "sinir bozucu" olarak niteledi.  

ABD'nin en yoÄŸun alışveriÅŸ döneminde 27 Kasım ile 15 Aralık arasında Target'in sistemine giren hırsız, müÅŸterilere ait bilgileri ele geçirmiÅŸti. Milyonlarca kiÅŸinin verilerinin çalınması, Target müÅŸterileri arasında paniÄŸe neden olmuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.