Sosyal Medya

Coğrafyamız

572 kişilik liste yayınlandı

Mısır'da askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de aralarında bulunduğu mal varlıkları dondurulan 572 kişinin isim listesi yayınlandı



Mısır'da askeri darbe ile görevinden uzaklaÅŸtırılan ülkenin ilk seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) yöneticilerinin de aralarında bulunduÄŸu mal varlıkları dondurulan 572 kiÅŸinin isim listesi yayınlandı.

Mısır Merkez Bankasına baÄŸlı Düzenleme ve Denetleme Birimi tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, nöbetçi mahkeme tarafından verilen Ä°hvan ve Ä°hvana baÄŸlı kurumların Mısır'daki faliyetlerinin yasaklanması kapsamında, Mursi, Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Åžatır, ReÅŸad Beyumi, Mahmud Ä°zzet, Cuma Emin ve Ä°hvan'ın yüksek yürütme kurulu Rehberlik Konseyi'nin 11 üyesi ve çok sayıda önemli ismin mal varlıklarının dondurulduÄŸu belirtildi.

Düzenleme ve Denetleme Birimi'nin 31 sayfalık, mal varlığı dondurulan  572 kiÅŸinin isim listesinde Hamas Siyasi Büro Åžefi Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, 5 eski bakan, 5 üst düzey cumhurbaÅŸkanlığı görevlisi, 9 vali, Ä°hvan Åžura Konseyi'nin 120 üyesinin tamamı, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel BaÅŸkanı Saad el-Katatni, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sam el-Aryan'ın da adları yer aldı. 

Ä°hvan üyeleri dışında mal varlığı dondurulan isimler arasında Vasat Partisi Genel BaÅŸkanı Ebu'l Ala Mazi ile genel baÅŸkan yardımcısı da bulunuyor.

Mal varlığı dondurulan 2 kadının, Mursi'nin yardımcısı Bakinam eÅŸ-Åžarkavi ve Hayrat Åžartır'ın kızı Zehra olduÄŸu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bankalardan 572 kiÅŸilik listede yer alan isimlerin likit fonları, menkul ve gayri menkulleri, telif hakları, mevduatlar, adlarına kayıtlı banka kasaları, ÅŸirket hisselerinin dondurulması konusunda gerekli iÅŸlemlerin yapılmasının talep edildiÄŸi ifade edildi.

Öte yandan mal varlığına el konulanlar arasında yer alan Ä°hvan Åžura Konseyi üyesi Cemal HaÅŸmet'in ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ÅŸöyle denildi:

"Kanunen geçersiz bir yönetim tarafından verilen karar olduÄŸu için kararın bizim açımızdan deÄŸeri yok. Ä°hvan'ı korkutamazlar, askeri yönetime karşı mücadeleden, direniÅŸten vazgeçiremezler. Mal varlıklarının dondurulması, özgürlük, adalet ve meÅŸruiyetin kazanılması yanında çok basit bir ücret. Kendini bunların kazanılması yoluna adayan kimse için hiçbir önem taşımıyor. Mal varlığının dondurulması düÅŸük bir bedel, kesinlikle bununla meÅŸgul olmuyor, önemsemiyoruz. Polis devleti ve askeri darbe yönetimi devrilene kadar özgürlük ve adaletten baÅŸka hiçbir ÅŸey üzerinde durmuyoruz."

25 Aralık'ta Bakanlar Kurulu kararıyla Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) "terör örgütü" ilan edilmiÅŸti.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.