Sosyal Medya

Savcı dosyayla tehdit etti

Bülent Yıldırım, İsrail ve yargıdaki cemaat yapılanmasının İHH'yı hedef aldığını anlatırken çarpıcı bir örnek verdi: Mavi Marmara katliamı için dava açılacağı zaman, bu grubun savcıları 'eğer dosyayı açarsanız İHH ile ilgili El Kaide dosyası da açılır' dedi. Yargı içinde masaya dosya koyarak tehdit eden savcılar var.



GeçtiÄŸimiz gece Ä°HH'ya ait Suriye'ye giden bir TIR'da silah bulunduÄŸu iddiası bazı gazetelerin internet sitelerine haber olarak düÅŸtü. Ardından sosyal medyada bazı isimlerce iddia yayıldı. Kısa süre sonra iddianın asılsızlığı ortaya çıktı ancak haber çoktan yurt dışına servis edilmiÅŸti. TIR'ın Ä°HH ile iliÅŸkilendirilmesi Türkiye'nin teröre destek veren bir ülke olarak lanse edilmesi çabası olarak görüldü. Çok deÄŸil bundan 3-4 gün önce Ä°HH BaÅŸkanı Bülent Yıldırım Ä°HH'ya yönelik saldırılar beklediklerini açıklamıştı. Yıldırım'la neler olup bittiÄŸini ve gündeme getirdiÄŸi suikast timini konuÅŸtuk.

Önceki gece Ä°HH TIR'ında silah iddiası haberleÅŸtirildi. Çok geçmeden doÄŸru olmadığı ortaya çıktı. Bu olayı nasıl yorumluyorsunuz?

Mavi Marmara hadisesinden sonra Türkiye Ä°srail iliÅŸkileri dibe vurdu ve Ä°srail yalnızlaÅŸtı. Türkiye'yi kaybetmeleri Siyonist sermayenin büyük yara almasına sebep oldu Bu nedenle paniklediler. Türkiye ile iliÅŸkileri eski düzeyine hatta daha büyük bir ittifaka çevirmek istiyorlar. Bunun için çok çeÅŸitli tekliflerde bulundular. Bize de geldiler. Ä°srail Türkiye iliÅŸkilerinin tekrar düzelmesi için yapılan anlaÅŸmalara ses çıkarmamamız istendi.

Teklifler Ä°srail hükümeti tarafından mı geldi?

Tabii. Aracılar vasıtasıyla. Bazıları baÅŸka ülkeler üzerinden geldi. Biz bu teklifleri reddettik. Dolayısıyla Ä°HH'yı bitirme kararı aldılar.

DOSYALAR HAZIRLADILAR

Nasıl yapacaklar bunu?

Üç konu üzerinde tartıştılar. Birincisi Bülent Yıldırım'ı öldürelim. Fakat öldürürsek kahraman olur dediler. Ä°kincisi vakfa çeÅŸitli devlet kurumları tarafından baskı yaptıralım baÅŸkanı deÄŸiÅŸsin, ki paralel devlet mensupları bu baskıyı yaptılar. Sonra Bülent Yıldırım gitse geride kalanlar aynı misyonu devam ettirecek dediler. O yüzden üçüncü yol olarak itibarsızlaÅŸtırmaya karar verdiler. Dosyalar hazırladılar.

Ne gibi dosyalar?

El Kaideci, Ä°rancı dediler, özel hayatı öne sürdüler... Aklınıza gelen her iftirayı attılar. Fakat hiç biri tutmadı. Son olayın da Ä°HH'yı itibarsızlaÅŸtırmak için yapıldığını düÅŸünüyoruz. Demek ki Ä°srail'e bir söz verdiler. Bu sözün gereÄŸini yerine getirmeleri isteniyor artık. Sanki bir TIR yakalanmış, içinde Ä°HH'nın Suriye'ye götürdüÄŸü silahlar varmış gibi bir kamuoyu oluÅŸturma gayretine girdiler. Bunu Ä°ngilizce olarak da bütün dünyaya yaydılar. Bizler hemen net tepkimizi verdik. Jandarmaya ulaÅŸtık. Jandarma böyle bir TIR'ın kontrolleri altında olduÄŸunu ancak Ä°HH ile hiçbir ilgisi olmadığını bize bildirdi.

Ä°TÄ°BAR OPERASYONU VAR

TIR'ın kime ait olduÄŸu, içinde ne olduÄŸu açıklığa kavuÅŸtu mu?

Onu bilmiyoruz. Bir iftira atıldı. Ä°ftiranın asıl sebebini de biliyorsunuz, 3-4 gün önce Ä°srail DışiÅŸleri Bakanı Liberman 'Ä°HH bizim için büyük bir tehdittir' diye açıklama yaptı. Biz 2 gün önce Gazze'yle ilgili dünya çapında bir kampanya baÅŸlattık. Bu arada Türkiye'ye gelen bir suikast timi var. Arkasından da bir grubun mensupları Ä°HH'nın silah yüklü TIR'ı yakalandı diye iftira kampanyası baÅŸlatıyor. Bu tabloyu okuyun.

Haberde TIR MÄ°T'le de iliÅŸkilendiriliyordu. Buradan konu Türkiye'nin teröre destek veren ülke imajı verilmesi noktasına gidiyor deÄŸil mi?

Åžu anda uluslararası ceza mahkemesinde bir dosya hazırlıyorlar. Türkiye'yi teröre destek veren ülke konumuna düÅŸürmek istiyorlar. Çünkü biz Ä°srail'i uluslararası ceza mahkemesinde yargılatmak için baÅŸvurduk ve ilk defa dünyada bu kabul edildi. Buna karşılık Sayın BaÅŸbakan'ı, arkadaÅŸlarını ve Ä°HH'yı teröre destek veren kiÅŸi ve kurumlar olarak göstermek istiyorlar. Sayın BaÅŸbakan Ä°srail'e karşı çok net tavır içinde. Mavi Marmara'dan sonra abluka kaldırılmadı, ambargo kaldırılmadı, tazminat miktarında da anlaşılamadı. Ä°srail bunları yapabilecek konumda kendisini göremiyor.

Neden?

Çünkü ablukanın asıl sebeplerinden biri de Ä°srail'in Filistin'e ait olan doÄŸalgazdan Filistin'e pay vermek istememesi. Bunu BaÅŸbakan iktidarda oldukça yapamayacağını düÅŸünüyor.

TÜRKÄ°YE KASETLE ANILIYOR

BahsettiÄŸiniz suikast timi nereden geldi? Kim gönderdi?

Hangi ülkedeki Yahudi kökenli ismin yönlendirdiÄŸini biliyoruz. Buraya gönderdikleri de kısmen belli. Hedef benim. Rahmetli Medet Ünlü'yü vuranlarla aynı çizgide olan bir yapı. Normalde bunu söylemeyip, bu timin yakalanmasını istememiz lazım ama bir kaos ortamı var. Gerçekten hükümet direniyor. Direnmese hepimiz altında kalırız. Biz de bu ortamda suikastlerin olabileceÄŸini ortaya koymaya çalıştığımız için bunu açıkladık.

Hedefte baÅŸka kim var?

Benim için ortaya çıktı. Belki baÅŸkası için de var. O nedenle bu kaosu ortaya çıkaranlara sesleniyorum. Herkes geri çekilsin. Türkiye'de bundan sonra olacak her ÅŸeyden onlar sorumlu olur. Ülkenin ekonomisine, kazanımlarına, kendi hizmetinize, diÄŸer STK'lara zarar verdiniz. Dünyada Türkiye'yi yolsuzluk ve kasetlerle anılır hale getirdiniz. Bir an önce özür dileyip tövbe edin ve geri çekilin. Aksi takdirde bu millet sizi unutmayacak.

BÄ°R CEMAAT GÄ°ZLÄ° SERVÄ°SLE GÖRÜÅžEMEZ

Geride ülke olarak kim var?

Onu bilemeyiz. Tetikçiler A ülkesinden kullanılabilir, B ülkesinden kullanılabilir. Dünyada herkesle iletiÅŸime geçebiliyorlar. Utanmadan ve övünerek 'Biz sadece FBI ile deÄŸil, CIA'le, Mossad'la, Ä°ngiliz istihbaratıyla da, hepsiyle iletiÅŸim içindeyiz' diyen bir grup var Türkiye'de. Bir devlet bu ülkelerle gider, konuÅŸur ama bir STK, bir cemaat böyle bir ÅŸey yapamaz.

Cemaat tasfiye ediliyor

Fethullah Gülen'in yanlış yönlendirildiÄŸi, gidenlerin görüÅŸtürülmediÄŸi de söyleniyor...

Ben buna itibar edemiyorum ama yanılıyorsam artık her ÅŸey deÅŸifre oldu. Türkiye'ye gelsin. Hem onu yapmıyorsun. Hem bir sürü linç operasyonu içinde yer alıyorsun. Allah korusun ahlaksızca kaset iÅŸleri. DüÅŸünün Hocaefendi diyor ki 'Ben bir kiÅŸiyi uyardım. 10 tane daha var.' Åžimdi sana demezler mi sen nerden alıyorsun bu bilgiyi? O zaman sana bu bilgiyi vereni söyle. Bu kaset nereden çıkıyor bulsunlar. Dünyada düÅŸtüÄŸümüz durumu görüyor musunuz? Ä°slam'ın önemli ÅŸahsiyetlerinden biri olarak Hocaefendi görülüyor. Ve ÅŸu anda kasetlerle anılıyor. Åžimdi biz tebliÄŸ veya daveti neyle yapacağız? Ne kadar zarar verdiklerinin farkındalar mı? Hocaefendi gelsin bunu çözsün. Aksi takdirde biz canı yanan insanlar olarak kendimizi korumak zorundayız.

Hizmet hareketinin dünyadaki varlığını sürdürmek adına Türkiye'deki yapısını feda ettiÄŸi yönünde yorumlar var. Tüm yapı deÅŸifre olmadı mı?

Rusya'dan, 'Bu okullar CIA merkezi diye' açıklama yapılıyor. Türkiye'de herkes bu iÅŸin arkasında Mossad, CIA var diye bas bas bağırıyor. Bu bütün dünyaya yayıldı. Sadece Türkiye'de deÄŸil, Avrupa, Ä°slam dünyasında, her tarafta 'Kime çalışıyorlar, arkalarında kim var' diye soruluyor. Okulların olduÄŸu heryerde bu konuÅŸuluyor. Onun için aslında cemaat tasfiye ediliyor. Cemaate bir görev veriliyor. Yapamayınca tasfiye ediliyor. Cemaatin üst düzeyleri bu oyunu görmeli.

Bu tasfiye süreci mi?

Evet, 17 Aralık operasyonunda baÅŸarıya ulaÅŸacaklarını düÅŸündüler. Beceremediler. Ä°kinci, üçüncü adımlar zevahiri kurtarmak için. Cemaat gidiyor ÅŸu anda. O yüzden cemaat içindekilere söylüyorum. Lideriniz veya deÄŸil, kim olursa olsun, eÄŸer bu yanlış operasyon içindeyse emeÄŸinizi kurtarmak için bir ÅŸura oluÅŸturun . Kendi içinizde tartışmaya açın. Yoksa yazık olacak. Åžu anda insanların gönlünden çıktılar. Hala bizim gibi insanların az çok merhamet ettiÄŸi bir yapı. Yoksa halk tamamen sildi.

Dosyam ABD'ye gitmiÅŸ

Ä°HH'nın daha önce cemaatle bir anlaÅŸmazlığı oldu mu?

GeçmiÅŸte hiçbir problemimiz olmamıştı. Bir çok kere de yardımlarının dağıtılması, okullarının açılması noktasında, bazı okulların ihtiyaçlarının alınmasına karşılık beklemeden yardımcı olduk. Sonra birden bire iÅŸ Mavi Marmara'yla birlikte deÄŸiÅŸti. Ä°ÅŸin içine Ä°srail girince ip koptu.

Bazı fotoğraflardan bahsettiniz. Bunlar size şantaj olarak mı kullanıldı?

Ä°HH yardım dağıtırken silahlı insanlar da yanımızda görüntülenmiÅŸ. ÇeÅŸitli konferanslarda oturmuÅŸuz, yanımızdaki birini almışlar bu El Kaide'ye baÄŸlamışlar. Biz insani diplomasi yapıyoruz. Bütün örgütlerle görüÅŸüyoruz. Birçok gazetecinin birçok kiÅŸinin kurtarılması için dünyadaki hemen hemen her örgütle görüÅŸen bir konumdayız. Bu görüÅŸmeleri yaptığımızda karşımızda silahlı örgüt var. Silahını bırak sonra masaya oturalım mı diyeceÄŸiz. Bu fotoÄŸrafları dosyalamışlar ki Ä°HH'yı içeri aldıklarında El Kaide ile fotoÄŸraflarınız var diye önümüze koyacaklar

SAVCILAR TEHDÄ°T ETTÄ°

Her bölgenin kendi grubu var. Adamlar hepsi silahlı. O bölgeden o gruba giderken o adamların içinden geçiyorsun. Bunları görüntülemiÅŸler, bize karşı kullanılıyor. Böyle ahlaksızca bir tehdit el altından yapılıyor. Bu tehditlerin sayısı çok fazla.

BaÅŸka ne gibi tehditler yöneltildi?

Size ilk defa bir ÅŸey açıklıyorum. Mavi Marmara dosyası davası açılacağı zaman bu grubun savcıları önümüze baÅŸka bir dosya koydular. EÄŸer bu dosyayı açarsanız Ä°HH ile ilgili El Kaide dosyası da açılır dediler. Yargı içinde tehdit eden savcılar var.

O savcılar biliniyor herhalde değil mi?

Ä°simleri var. Bu dosyayı önüne koydukları kiÅŸinin ismini vermiyorum. Kendisi bir gün açıklarsa açıklar. Ama bize sordu ne yapalım diye. Biz asla vazgeçmeyeceÄŸiz dedik. Bir taraftan El Kaide dosyası diyorlar. Bir taraftan Ä°ran dosyası diyorlar. Dosyalar uçuÅŸuyor. Bu arkadaÅŸlarda bir dosya koleksiyonu var. Ama biz de diyoruz ki biz Mavi Marmara'dan sonra zaten uzatmalı bir hayat yaşıyoruz. Biz korkmuyoruz. Elinizde ne kadar dosya varsa açıklayın. Millet gerçek yüzünüzü bir görsün. Geçen bir tehdit daha geldi. Senin dosyan alındı Amerika'ya falan kiÅŸiye götürüldü. Onun vereceÄŸi karara baÄŸlı dediler.

Kastedilen kiÅŸi Fethullah Gülen mi?

Tabii. Onu kastediyorlar. O zaman aklımıza da ÅŸu geliyor. Her dosya bir yere gidiyor, onay alıyor, ondan sonra mı ortaya çıkıyor. Kasetler de dahil.

yazının devamını okumak için tıklayın >>>

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.