Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kanlı seçimde Avam Birliği 233 sandalye aldı

Bangladeş'te muhalefetin boykot ettiği tartışmalı genel seçimin galibi Avami Birliği, mecliste 233 sandalye kazandı. Seçim günü çıkan olaylarda ölenlerin sayısı da 24'e yükseldi.



Ülke genelindeki 147 seçim bölgesinin 139'undan gelen resmi olmayan sonuçlara göre, seçim Avami BirliÄŸi'ne 106, Jatiya  Partisi'ne (ErÅŸad)14, diÄŸer partilere de mecliste 20 sandalye kazandırdı.

Katılımın hayli düÅŸük olduÄŸu seçimde 153 milletvekili adayı boykot nedeniyle seçim bölgesinde rakipsiz kaldığı için halihazırda "seçilmiÅŸ" sayılırken, bu adayların 127'sinin Avami BirliÄŸi'nden, 20'sinin Jatiya Partisi'nden (ErÅŸad), 6'sının da diÄŸer partilerden olduÄŸu ifade edildi.

Böylece, Avami BirliÄŸi'nin 300 üyeli mecliste toplam 233 sandalyesi oldu.

Seçim günü muhalifler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısıysa en son 24 olarak açıklandı.

BangladeÅŸ Milliyetçi Partisi önderliÄŸindeki 18 partili ittifak ile merkez, sol, saÄŸ ve Ä°slami çizgideki diÄŸer partilerin boykot ettiÄŸi seçime 40 kadar kayıtlı siyasi parti arasından yalnızca iktidardaki Avami BirliÄŸi ile onu destekleyen 7 parti katılmıştı 

Muhalefetin seçimin ertelenmesi talebine ülkedeki sivil toplum kuruluÅŸlarının yanı sıra uluslararası toplum da destek vermiÅŸ ancak Avami BirliÄŸi, seçimin düzenlenmesi kararından geri adım atmamıştı.

Öfkeli muhalifler tepkilerini seçime saatler kala ülke genelindeki oy merkezlerine kundaklama giriÅŸiminde bulunarak ve seçim malzemelerine zarar vererek ortaya koyma yoluna gitmiÅŸti.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.