Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da Kazanımlar gün yüzüne çıkmaya başladı

Mısır'da Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'a mensup liderler, 3 Temmuz'daki askeri darbeden bu yana geçen 6 aylık sürede birçok başarı elde edildiği görüşünde.



Ä°ttifak'a mensup Vasat Partisi BaÅŸkan Yardımcısı Muhammed Abdullatif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunun darbe karşıtı kararlı duruÅŸu ve karşıt eylemlerde barışçıl yöntemlerin kullanılması gibi önemli baÅŸarılara imza attıklarını söyledi.

Abdullatif, "Darbelerin hemen bir anda son bulmayacağını, uzun vakit alacağını en başından beri biliyorduk. Halihazırda darbeye karşı toplumda oluÅŸan tepkinin ardından rahatlıkla söyleyebilirim ki kazanımlarımız yavaÅŸ yavaÅŸ gün yüzüne çıkmaya baÅŸladı" dedi.

Toplumda oluÅŸan tepki sebebiyle yol haritasının uygulanabilir olmaktan çıktığını belirten Abdullatif, "Åžiddetin boyutlarının artması ve siyasette aktif olan liderlerin tutuklanması, mevcut yönetiminin güç kaybettiÄŸi ve Ä°ttifak'ın kazandığı anlamı taşıyor" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bedi de sokaklardaki "Kamuoyunun öfkesi ve sokaklara çıkan insan sayısı her geçen gün artıyor. Darbe karşıtı bu topluluklar, Ä°ttifak'ın en büyük kazanımlarından biri" diye konuÅŸtu.

Birçok ülkenin Mısır'da yaÅŸananları tasvip etmediÄŸini ve askeri darbe olarak nitelendirdiÄŸini dile getiren Bedi, ellerinden geleni yapıp neticeyi Allah'a bıraktıklarını, ülkenin kimliÄŸine el konulmasını kabul etmediklerini vurguladı.

Asalet Partisi BaÅŸkanı Ä°brahim Ä°hab Åžeyha da çeÅŸitli siyasi ve ideolojik akımları çatısı altında  toplayan Ä°ttifak'ın geçen aylarda yeni oluÅŸum, hareket, kiÅŸi ve güçleri bünyesine katarak "milli boyut kazandığını" kaydetti.

 

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.