Sosyal Medya

Dünya

Filipinler'deki felaketin izleri silinmiyor

Filipinler'i vuran tayfunun üzerinden günler geçmesine rağmen felaketin bölgedeki derin izleri uzun süre silineceğe benzemiyor.



Filipinler'i vuran tayfunun üzerinden günler geçmesine raÄŸmen felaketin bölgedeki derin izleri uzun süre silineceÄŸe benzemiyor.

Bölge sakinleri, felaketin ardından hayata kaldığı yerden devam etmek için büyük çaba sarfediyor.

Bir yandan ÅŸiddetli yaÄŸmurlardan etkilenmemek için baÅŸlarını sokacak derme çatma evler yapmaya çalışan felaketzedeler, diÄŸer yandan da günlük yaÅŸamlarını sürdürme mücadelesi veriyor. Felaketin yoksul maÄŸdurları, Tacloban caddelerinde oluÅŸan çöp yığınlarına giderek, üzerlerine uygun elbise arıyor.

Çöplerdeki çamurlu elbiseleri seçmeye çalışan Filipinliler, ayakkabıdan, tiÅŸörte, terlikten, gömleÄŸe kendilerine uygun pek çok elbesiyi seçerek temizlemek için okyanus kıyılarının yolunu tutuyor.

Yol kenarlarından yardım çaÄŸrısı

Çaresiz onlarca Taclobanlı da gıda yardımlarıyla yaÅŸamlarını sürdürmeye devam ediyor. Aldıkları yardımları tüketenler, evlerinin duvarlarına sprey boyalarla yazdıkları yazılar ya da ellerindeki "açız", "yemek istiyoruz" yazılı dövizlerle yol kenarlarında yardım kuruluÅŸlarından gıda paketleri istiyorlar.

Saatteki hızı 370 kilometre ulaÅŸarak önüne çıkan her ÅŸeyi sürükleyen, yerinden söken, on binleri etkileyen Haiyan tayfunu, yoksul halkı daha da güçsüzleÅŸtirirken, gülen yüzleriyle bilinen Taclobanlılar'ın artık gülen yüzlerinde felaketin burukluÄŸunu görmek mümkün.

TACLOBAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.