Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de 10 binden fazla kadın öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye'de olayların başladığı 2011 yılından bu yana 10 bin 853 kadının öldürüldüğünü bildirdi.



Suriye'de olayların baÅŸladığı 2011 yılının Mart ayından bu yana 10 bin 853 kadının öldüÄŸü belirtildi.

Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, 2011 yılının Mart ayından bu yana güvenlik güçlerinin çeÅŸitli kentlerde düzenlediÄŸi operasyon ve saldırılarda, 10 bin 853 kadının yaÅŸamını yitirdiÄŸi, 7 bin 500 kadının ise "cinsel ÅŸiddete maruz kaldığı" iddia edildi.

Ölenler arasında 3 bin 614 kız çocuÄŸunun bulunduÄŸu belirtilen açıklamada, 461 kadının keskin niÅŸancılar tarafından vurulduÄŸu, 29 kadının da rejim güçlerinin iÅŸkenceleri sonucunda hayatını kaybettiÄŸi öne sürüldü.

Olaylarda Humus'un Kerm el Zeytun, Bab Amro ve Ä°dlib'in Cesr el ÅžuÄŸur kasabasında yaklaşık 400 kız çocuÄŸunun cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtilen açıklamada, rejim güçlerinin baskın ve operasyonlarında 850 kadının da tecavüze uÄŸradığı ifade edildi.

Ülkedeki olaylar nedeniyle 2.1 milyon kadının ülke içinde göç etmek zorunda kaldığı 1.1 milyon kadının ise yurt dışına kaçtığı aktarılan açıklamada, Åžam yönetimine baÄŸlı güçlerin birçok kentte, silahlı muhaliflere karşı kadın ve çocukları canlı kalkan olarak kullandığı belirtildi.

Açıklamada, kadın ölümlerinin en çok yaÅŸandığı kentlerin başında, BaÅŸkent Åžam'ın banliyöleri, Halep, Humus, Ä°dlib ve Dera kentinin geldiÄŸi kaydedildi.

ÅžAM

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.