Sosyal Medya

Sağlık

Gazze'de onlarca ev kanalizasyon suları altında

Gazze'nin güneyindeki onlarca ev, bölgedeki tek atık su pompalama istasyonunun gerekli yakıt sağlanamadığı için çalıştırılamaması nedeniyle kanalizasyon suları altında kaldı.



Gazze Belediyesi Kanalizasyon Ä°ÅŸleri Genel Müdürü Sadeddin el-AtbaÅŸ, bölgedeki tek atık su pompalama istasyonunun yakıt sıkıntısı nedeniyle çalıştırılamadığını, kanalizasyon taÅŸkınlarını beklediklerini ve daha önceden Gazzelilere gereken uyarıları yaptıklarını ifade etti.

AtbaÅŸ, "Gazze Belediyesinin saatte 80 litre yakıta ihtiyacı olan bu istasyonu çalıştırma imkanı ne yazık ki yok" dedi.  

Gazze'nin büyük bir çevre ve saÄŸlık felaketi ile karşı karşıya geleceÄŸi uyarısında bulunan AtbaÅŸ, yakıt krizine bir an önce çözüm bulunması için Arap ülkeleri ve uluslararası topluma acil müdahale çaÄŸrısı yaptı. 

Gazze Belediye BaÅŸkanı Refik Mekki, Gazze'deki tüm belediye baÅŸkanlarının katılımıyla düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında uluslararası kuruluÅŸlara, Arap ülkelerine, bütün belediye baÅŸkanlarına, sendikalara Avrupa BirliÄŸine (AB) acilen Gazze'nin yakıt ihtiyacının karşılanması ve olası çevre felaketinin önüne geçilmesini talep etti.

YaÅŸanan yakıt krizi ve beraberinde getirdiÄŸi elektrik kesintileri nedeniyle atık su pompa istasyonunun çalışamadığı ve atık suların denize arıtılmaksızın pompalandığını ifade eden Mekki, evlere dört günde bir ve kısıtlı ÅŸekilde su verilebildiÄŸini söyledi.

Belediyeye ait çöp kamyonlarının yakıt bulunamadığı için çalışamadığını ve çöp toplama iÅŸleminin binek hayvanlarıyla yapıldığını ifade eden Mekki, "Günde 7 tonluk çöpü bu yolla toplayabilmek imkansız" diye konuÅŸtu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, geçen ayın sonunda yaptığı açıklamada, akaryakıt krizi nedeniyle Gazze'deki tek elektrik santralinin durduÄŸunu açıklamıştı.

GAZZE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.