Sosyal Medya

O baskından bugüne 9 bin 900 kişi öldü!

ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan Sandy Hook İlkokuluna Adam Lanza tarafından düzenlenen silahlı saldırıdan bugüne ülke genelinde yaklaşık 9 bin 900 insanın ateşli silahlar sebebiyle yaşamını yitirdiği açıklandı.



Connecticut eyaletinin Newtown kasabasında 14 Aralık 2012'de yaÅŸanan saldırıdan sonra olayın yaÅŸandığı ilkokul geçtiÄŸimiz hafta yıkıldı. Ancak BaÅŸkan Barack Obama baÅŸta olmak üzere bireysel silah edinme kanununda bazı kısıtlamaların getirilmesine yönelik kamuoyu baskısı bugüne kadar silah lobisi karşısında baÅŸarısız kaldı.

AteÅŸli silahlardan kaynaklanan ölüm olaylarını kaydeden 'Slate.com' adlı internet sitesi, Newtown'daki katliamdan bugüne kadar ölü sayısını 9 bin 833 olarak açıkladı. Son 10 aylık zaman dilimini kapsayan rapor için Slate, ateÅŸli silahtan kaynaklanan ölü sayısının verdikleri rakamdan daha fazla olduÄŸunu savundu.

Slate, "Açıklamış olduÄŸumuz rakamların silahtan kaynaklanan ölü sayısını tam verdiÄŸi söylenemez. Zira intihar olaylarının yüzde 60'ı silahlarla yapılıyor ve bunların çok az kısmı 'silahlardan kaynaklanan ölüm' olarak kayıtlara geçiriliyor." dedi.

Amerika ve dünya gündeminde büyük infale yol açan Sandy Hook Ä°lkokul baskınında, 20'si 6 ila 7 yaÅŸlarında çocuk olmak üzere toplam 26 kiÅŸi hayatını kaybetti.

KAYNAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.