Sosyal Medya

Mısır'da gösteri kanunu tartışılacak

Mısır'ın Ulusal Savunma Konseyi, gösteri kanununun 1 hafta halk tarafından tartışılması kararı aldı.



Karar, Geçici CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur baÅŸkanlığında ve BaÅŸbakan Hazim el-Bablavi, BaÅŸbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, Ä°çiÅŸleri Bakanı Muhammed Ä°brahim, Genel Kurmay BaÅŸkanı Sıtkı Subhi, Genel Ä°stihbarat BaÅŸkanı Muhammed Ferid et-Tihami, SavaÅŸ Ä°stihbarat BaÅŸkanı Mahmud el-Hicazi ve CumhurbaÅŸkanı Siyasi Ä°ÅŸler Danışmanı Mustafa Hicazi'nin katılımıyla yapılan toplantıda alındı.

CumhurbaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada toplantının, ülke içindeki yeni geliÅŸmeler, güvenlik ve Mısır ulusal güvenliÄŸini hedef alan iç ve dış tehditleri görüÅŸmek için gerçekleÅŸtirildiÄŸi, ülke güvenliÄŸi ve istikrarı ile halkın genel hak ve özgürlüklerini korumak için yürütülen çalışmaların ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, devletin, özellikle inanç ve barışçıl ifade özgürlüÄŸü olmak üzere vatandaşın hak ve özgürlüklerini garanti altına almakla yükümlü olduÄŸu vurgulandı.

Geçici CumhurbaÅŸkanı Mansur'un 8 Temmuz'da yayınladığı anayasal deklarasyonun 22'nci maddesi, CumhurbaÅŸkanı'nın baÅŸkanlığını yapacağı bir "Ulusal Savunma Konseyi" kurulmasına hükmediyor.

Son günlerde bakanlar kurulunun onayladığı yeni gösteri yasasına bir çok siyasi güç itiraz etti.

Yeni gösteri yasası, 21 maddeden oluÅŸuyor ve bu maddelerden bazıları ibadet yerlerinde genel toplantı veya gösteri düzenlenmesini yasakladığı gibi, diÄŸer yerlerde de yürüyüÅŸ ve gösterilere katılanların herhangi bir silah, mühimmat, havai fiÅŸek ve yanıcı madde taşımalarını, kiÅŸinin yüzünün tanınmasını engelleyici maske veya herhangi bir ÅŸeyle kapatmasını da yasaklıyor.

Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.