Sosyal Medya

Sisi'yı cumhurbaşkanı yapmak için her yol deneniyor

Mısır Savunma Bakanı Sisi'yi cumhurbaşkanlığı görevine taşımak amacıyla başlatılan destek kampanyasında Tahrir Meydanı'nda toplanma çağrısı yapıldı.



Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay BaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi'yi cumhurbaÅŸkanlığı görevine taşımak amacıyla baÅŸlatılan "Ä°yiliÄŸini Tamamla" kampanyası, Sisi'nin 59'uncu yaÅŸ gününde, destekçilerini ülke genelinde özellikle de Tahrir Meydanı'nda toplanmaya çağırdı.

"Ä°yiliÄŸini Tamamla" kampanyasının koordinatörü Rifai Nasrallah, Sisi'nin 59'uncu yaÅŸ günü olan 19 Kasım'da destekçilerini, ülke genelinde özellikle de Tahrir Meydanı'nda toplanmaya çağırarak, "19 Kasım'da ülke genelinde Sisi'nin cumhurbaÅŸkanı adaylığına ikna olması için toplanacağız" dedi.

Nasrallah, halkın, Sisi'yi Mısır'ın geçirdiÄŸi kritik sürecin kurtarıcısı olarak gördüÄŸünü öne sürerek, ''CumhurbaÅŸkanlığına Sisi'den daha layık birini göremiyoruz. Yapılan araÅŸtırmalar bunu gösteriyor. Adaylık konusunda onu ikna etmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuÅŸtu.

Sisi'nin cumhurbaÅŸkanı olması için 30 milyon imza hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Nasrallah, "30 milyon imzaya ulaÅŸtıktan sonra Mısır genelinde eylemler düzenleyeceÄŸiz, gerekirse Sisi'nin cumhurbaÅŸkanlığına aday olması için açlık grevi yapacağız" ifadesini kullandı.

 

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.