Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed'in saldırıları sürüyor!

Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 74 kişi öldü.



Suriye'de Esed'e baÄŸlı Ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırılarda 12'si kadın 10'u çocuk olmak üzere 74 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.
Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının bulunduÄŸu yerlere kara ve havadan gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırılarda Hama'da 19, baÅŸkent Åžam'ın banliyölerinde 14, Humus'ta 13, Halep'te 10, Tarus ve Ä°dlib'te 7'ÅŸer, Kuneytra'da 3 ve Deyru'z Zor'da bir olmak üzere 74 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi belirtildi.
Ölenler arasında 30 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun bulunduÄŸu aktarılan açıklamada, Esed güçlerinin operasyonlarında çok sayıda kiÅŸinin de yaralandığı dile getirildi.
Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin Åžam'ın Berze, Kabun, Duma, Haresta ve Yermuk bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.
Kentin Kalamun, Nebk ve DoÄŸu Guta bölgelerinde ÖSO ile Suriye ordusu arasında ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığı ifade edilen açıklamada, Esed güçlerinin baÅŸta Halep olmak üzere birçok kentte gece operasyonlarına devam ettiÄŸi dile getirildi.
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeÅŸitli kentlerde gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiÄŸini ve araçlarını imha ettiÄŸini duyurdu
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.