Sosyal Medya

Güncel

İşgal güçleri Suriye’de Der’a’nın kırsalına girdi ve Kunaytıra’da sivillere saldırdı



İsrail işgal ordusu, bugün (24 Aralık Çarşamba) Suriye’nin güneyindeki Der’a’nın batı kırsalına ilerlerken, Suriye’nin Kuneytıra ilinde kadınlar ve çocukları sis bombalarıyla hedef aldı.

Suriye haber ajansı SANA, işgal ordusunun Der’a’nın batı kırsalındaki Cemle beldesi sakinlerinden iki genci, arama ve baskın operasyonlarının ardından gözaltına aldığını bildirdi. Ajans, “Altı araçtan oluşan bir askeri devriye, sabahın erken saatlerinde Cemle beldesine girdi, arama ve baskınlar gerçekleştirdikten sonra bölgeden çekildi” ifadelerini kullandı.

Ajans, “Bu ilerlemenin, mahallelerin içinde askeri araçların konuşlandırılmasıyla birlikte gerçekleştiğini ve bunun da halk arasında endişeye yol açtığını” belirtti.

Bu gelişmeler, Der’a’nın batı kırsalında İsrail’in tekrarlanan ilerlemeleri kapsamında yaşanıyor. Bu ilerlemelere genellikle halkın günlük yaşamını zorlaştırmayı hedefleyen askeri kontrol noktalarının kurulması eşlik ediyor.

Bu ayın 6 Aralık tarihinde işgal ordusunun topçuları, Der’a’nın batısındaki Cemle beldesinin kuzeyinde yer alan terk edilmiş bir askeri bölüğü bombalamış, olayda can kaybı yaşanmamıştı.

Öte yandan İsrail işgal ordusuna bağlı bir birlik, bugün Suriye’nin güneybatısındaki Kuneytıra’nın kuzey kırsalında bulunan el-Adnaniyye ve Ruvayhîne köyleri arasındaki bölgede mantar toplayan bir grup çocuk ve kadına saldırdı.

SANA, işgal ordusuna bağlı bir gücün, Kuneytıra’nın kuzey kırsalında el-Adnaniyye ile Ruvayhîne köyleri arasındaki bölgede mantar toplayan çocuklar ve kadınlara sis bombaları atarak saldırdığını aktardı.

Söz konusu saldırıların yol açtığı sonuçlar henüz bilinmezken, Suriye’deki resmi makamlar konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Her ne kadar Suriye hükümeti Tel Aviv için bir tehdit oluşturmuyor olsa da, işgal ordusu sivil ölümlere yol açan ve Suriye ordusuna ait mevzileri, askeri araçları, silah ve mühimmatları tahrip eden hava saldırıları düzenledi.

Şam ile Tel Aviv arasında bir güvenlik anlaşmasına varılması için görüşmeler yürütülüyor. Suriye tarafı, öncelikle durumun, devrik Devlet Başkanı Beşşar Esed rejiminin devrimci gruplar tarafından devrildiği “8 Aralık 2024’ten önceki haline” dönmesini şart koşuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM