Sosyal Medya

Güncel

İstanbul, Gazze ve şehitlerimiz için Büyük Yürüyüşte

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde yüz binlerce kişi bir araya geldi.



Ayasofya-i Kebir Cami-i Åžerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi'nde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılar cami önlerindeki alanlarda toplandı.
 
VatandaÅŸların özel araçları veya otobüslerle camilere ulaÅŸması nedeniyle Yenikapı sahil yolunda trafik yoÄŸunluÄŸu oluÅŸtu.
 
YoÄŸunluk dolayısıyla camilere giremeyen vatandaÅŸlar, Ayasofya ve Sultanahmet meydanlarındaki yeÅŸil alanlarda beraberlerinde getirdikleri seccadelerin üzerinde namaz için saf tuttu. Sabah namazının ardından ÅŸehitler ve Ä°srail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi.
 
 
Namaz sonrası Ayasofya Meydanı'nda toplanan katılımcılar ise "Åžehitler ölmez vatan bölünmez", "Ä°ÅŸbirlikçi hainler hesap verecek, katil Ä°srail hesap verecek", "Katil Ä°srail Filistin'den defol", "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya", "Hamas’a selam direniÅŸe devam" sloganları attı. Türkçe, Arapça ve Ä°ngilizce yazılı dövizler taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi.
 
Sabah namazının ardından oluÅŸturulan kortej, Galata Köprüsü'ne ulaÅŸmak üzere tramvay yolu istikametinde yürüyüÅŸe baÅŸladı. Kortejde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman AÅŸkın Bak, eski TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, Ä°lim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti BaÅŸkanı ve Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Yüksek Ä°stiÅŸare Kurulu Üyesi Bilal ErdoÄŸan da yer aldı.
 
 
On binlerce kiÅŸi sloganlar eÅŸliÄŸinde Galata Köprüsü'ne yürüyor
 
YürüyüÅŸ kapsamında bazı katılımcılar da ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Eminönü'nde bulunan Yeni Cami'ye geldi. Kalabalık nedeniyle bazı kiÅŸiler caminin dışında namaz için saf tuttu.
 
Namazdan önce okunan Fetih Suresi'nin ardından cemaatle sabah namazı eda edildi. Daha sonra Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ÅŸehit olan askerler ve Gazze için dua edildi. Kılınan namaz ve yapılan duanın ardından katılımcılar, Galata Köprüsü'ne ulaÅŸmak üzere yürüyüÅŸe geçti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.