Sosyal Medya

Güncel

İsrail'in düzenlediği saldırılarda can kaybı 18 bin 608'e yükseldi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybının son 24 saatte 196 kişi artarak 18 bin 608'e yükseldiğini açıkladı.



Filistin resmi ajansı WAFA'nın konuyla ilgili haberinde, Ä°srail'in Han Yunus'un güneyi, batısı ve mülteci kampı dahil çeÅŸitli bölgelerine saldırılar düzenlediÄŸi belirtildi.

Saldırılarda Han Yunus'ta Mikdad, En-Neccar ve El-Amudi ailelerinden 20 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, çok sayıda kiÅŸinin yaralandığı aktarılan haberde, ölenler arasında çocukların da bulunduÄŸu kaydedildi.
 
Gazze Åžeridi'nin Deyr el-Beleh bölgesinde de Ä°srail saldırıları sonucu Fetair ailesinden 2 çocuÄŸun yaÅŸamını yitirdiÄŸi açıklandı.
 
Can kaybı 18 bin 608'e yükseldi
 
Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, Ä°srail'in devam eden saldırılarına iliÅŸkin bilgi verdi.
 
Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 196 cenaze ile 499 yaralının getirildiÄŸini aktaran Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.
 
Kudra, Ä°srail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 18 bin 608'e, yaralıların sayısının da 50 bin 594'e çıktığını bildirdi.
 
SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü, Ä°srail'in saÄŸlık sistemine saldırılarına iliÅŸkin, "Ä°srail'in Gazze Åžeridi'nin kuzeyinde hastanelere yönelik saldırılarının hedefi saÄŸlık sistemini yok ederek bölge halkını göçe zorlamaktır." açıklamasında bulundu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.