Sosyal Medya

Güncel

İspanya Başbakanı Sanchez: İsrail'e dur deyin

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, AB'ye seslendi. AB'den İsrail'e karşı ses çıkarmasını ve 'yeter' demesini isteyen Sanchez, "Sessizliği bırakın ve İsrail ve Filistin’de olup bitenler konusunda aynı netlik ve birlik ile konuşun." ifadelerini kullandı.



Hamas, Ä°srail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleÅŸtirdi. Ä°srail ordusu 'savaÅŸ durumu alarmı' ilan etti. Ä°srail, Gazze'yi abluka altına alırken Ä°spanya BaÅŸbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Strasburg'daki Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Sanchez, Avrupa BirliÄŸi'ne seslenerek Ä°srail'e karşı ses çıkarmasını ve 'yeter' demesini istedi.

Ä°spanya BaÅŸbakanı, AP parlamenterlerine "Ä°srail ve Filistin'de olup bitenleri açıkça konuÅŸmanın zamanı geldi." diyerek, "SessizliÄŸi bırakın ve Ä°srail ve Filistin’de olup bitenler konusunda aynı netlik ve birlik ile konuÅŸun." çaÄŸrısında bulundu.

Sanchez, "Tutarlı ve ilgili bir jeopolitik aktör olarak dünyanın bize saygı duymasını istiyorsak, vatandaÅŸlarımızın eylemlerimizden gurur duymasını ve Avrupa deÄŸerlerinin sadece kelimelerden ibaret olmadığını görmesini istiyorsak, yüksek sesle, açıkça ve tek ses olarak konuÅŸmalıyız." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını kınadığını ve rehinelerin hemen serbest bırakılması gerektiÄŸini bir kez daha vurguladığını kaydeden Sanchez, ÅŸöyle devam etti:

"Orta DoÄŸu genelinde terörle mücadeleye destek vermeliyiz. Ä°srail'in kendini savunma ve var olma hakkını tanımalıyız ancak aynı inançla, aynı deÄŸerlerle Gazze'de binlerce çocuÄŸun da aralarında bulunduÄŸu masum sivillerin ölümüne yeter demeliyiz. Bombalamalar derhal durmalı. Ä°nsani yardım acilen ve yeterli miktarda ulaÅŸmalı."

Avrupa'nın, Ä°srail-Filistin meselesinde kesin ve kapsamlı bir çözüm arayışına aktif olarak katkıda bulunması, bununla özellikle Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Ä°nsancıl Hukuka uyulmasını talep etmesi gerektiÄŸini dile getiren Sanchez, "Güvenilir, ciddi bir barış perspektifi saÄŸlamak, Ä°srail Devleti'nin yanında barış ve güvenlik içinde bir arada var olan Filistin Devleti'nin varlığını tanımaktan geçer." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.