Sosyal Medya

Güncel

İsrail vahşette sınır tanımıyor: 5 binden fazla çocuk şehit oldu

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda çoğu öğrenci 5 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.



Filistin EÄŸitim ve ÖÄŸretim Bakanlığı, "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "7 Ekim'den bu yana Gazze Åžeridi'ne yönelik saldırılarda 3 binden fazlası öÄŸrenci olmak üzere 5 binin üzerinde çocuk hayatını kaybetti." ifadesi kullanıldı.
 
Ä°ÅŸgal altındaki Batı Åžeria'da da 23 öÄŸrencinin hayatını kaybettiÄŸi aktarılan açıklamada, Ä°srail'in öldürdüÄŸü kiÅŸilere iliÅŸkin her bir rakamın arkasında bir hikaye, bir hayal, bir umut olduÄŸuna iÅŸaret edildi.
 
Açıklamada, çocuk ve eÄŸitim hakkını savunan tüm kurum ve kuruluÅŸlara, "kendi yetki alanları dahilinde sorumluluklarını üstlenmeleri, artan ihlalleri ve suçları durdurmaları" çaÄŸrısı yapıldı.
 
 
Dünya ülkeleri ve kurumlarından da "Filistinli çocukların, öÄŸrencilerin yaÅŸam ve eÄŸitim haklarını korumaları, Ä°srail'in, ordunun ve Yahudi yerleÅŸimcilerin baskıcı uygulamalarına karşı çıkmaları" istendi.
 
Gazze Åžeridi'nde çocukların ve öÄŸrencilerin öldürülmesinin uluslararası tüm normları ve sözleÅŸmeleri ihlal ettiÄŸi kaydedilen açıklamada, televizyon kanalları ve medya organlarında yayınlanan bu korkunç görüntülerin, ülke genelinde eÄŸitim kurumlarının hedef alındığını ve Ä°srail'in zihniyetini gözler önüne serdiÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.