Sosyal Medya

Güncel

İsrail medyasından itiraf: Festival alanına İsrail helikopteri ateş açtı

7 Ekim'de, festival alanındaki sivilleri İsrail askeri helikopteri vurdu" İddia İsrailli bir yayın kuruluşundan geldi. Haaretz Gazetesi, 7 Ekim'deki saldırılara ilişkin yayınladığı haberde bu bilgiye yer verdi.



Ä°srail'in Haaretz gazetesi, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısına müdahale eden bir Ä°srail savaÅŸ helikopterinin müzik festivalindeki sivilleri de vurduÄŸunu iddia etti. Haaretz'in haberinde, ""7 Ekim'de, festival alanındaki sivilleri Ä°srail askeri helikopteri vurdu" ifadelerine yer verildi.

Güvenlik yetkililerinin, Hamas'ın, saldırı esnasında dronlar ve paraÅŸütlü unsurlar sayesinde müzik festivalini öÄŸrendiÄŸi aktarılan haberde, iletiÅŸim sistemini kullanarak onları bölgeye yönlendirdiÄŸini tahmin ettikleri kaydedildi.

Habere göre, polis soruÅŸturmasında, festivale katılanların çoÄŸunun ilk silah sesi duyulmadan yarım saat önce partinin durdurulmasına karar verildiÄŸi için kaçmayı baÅŸardığı yer aldı.

HELÄ°KOPTER FÜZELERÄ° KULLANILMIÅž

Haaretz haberinde, soruÅŸturmanın aynı zamanda bir Ä°srail savaÅŸ helikopterinin Hamaslılara ateÅŸ açarken sivilleri de vurduÄŸunu ortaya çıkardığını iddia ederek, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Bir polis kaynağına göre, soruÅŸturma aynı zamanda olay yerine gelen ve görünüÅŸte oradaki teröristlere ateÅŸ açan Ä°srail ordusuna ait bir savaÅŸ helikopterinin de bazı festival katılımcılarını vurduÄŸunu gösteriyor. Polise göre festivalde 364 kiÅŸi öldürüldü."

Helikopterlerin Hamas üyelerini engellemeye çalıştığı esnada sivilleri vurduÄŸu belirtilmiÅŸ, o anlara iliÅŸkin görüntüler de paylaşılmıştı.

SAÄž KURTULAN Ä°SRAÄ°LLÄ° DE YÖNETÄ°MÄ° SUÇLADI

Daha önce festival saldırısından saÄŸ kurtulan bir Ä°srailli de Tel Aviv yönetimini suçlamıştı. Ä°fadesinde, tankların sivillerin üzerine ateÅŸ açtığını beyan etmiÅŸti.

Ä°SRAÄ°LLÄ° YEDÄ°OTH AHRONOTH GAZETESÄ°NÄ°N BENZER HABERÄ°

Ä°srail ordusunun müdahale sırasında yaÅŸadığı duruma iliÅŸkin haberde ÅŸu iddiaya yer verilmiÅŸti:

"Hamas teröristleri kalabalığın arasına yavaÅŸça karışmaları ve ne olursa olsun kıpırdamamaları yönünde talimat aldı. Böylelikle hava kuvvetlerini aÅŸağıdakilerin Ä°srailli olduÄŸuna inandırmaya çalıştılar. Bu aldatmaca, Apache helikopterleri tüm kısıtlamalardan kurtulmak zorunda kalana kadar bir süre iÅŸe yaradı. Pilotlar kimin terörist kimin Ä°srailli olduÄŸunu ayırmanın zor olduÄŸunu anlayınca saat 09.00 sıralarında bazıları üstlerinden izin almadan bağımsız olarak teröristlere karşı top mermisi kullanmaya karar verdi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.