Sosyal Medya

Güncel

Filistinli kanser hastaları Ankara'da

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan kanser hastası Filistinliler Türkiye'de tedavi ediliyor. Tahliye edilen 69 hasta ve 49 refakatçiyi taşıyan uçak Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'na indi.



Ä°srail saldırıları nedeniyle Gazze Åžeridi’nde kanser tedavisine devam edemeyen 61 hasta ve beraberindeki 49 refakatçıyla El-AriÅŸ Havalimanından kalkan uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havalimanına indi.

Uçaktan inen hastaları ve refakatçileri SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca karşılayarak onları selamladı.Bakan Koca havalimanında yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Bugün çoÄŸunluÄŸu kanser hastası olan 69 hasta ve 49 refakatçi Ankara'ya ulaÅŸtı. Tedavileri Ankara Bilkent ve Etlik Åžehir Hastanelerinde gerçekleÅŸecek.

Ä°srail ve Mısır SaÄŸlık Bakanları ile yeni hasta tahliyelerini konuÅŸtuk. Bir iki gün içinde yeni bir tahliye planlıyoruz. 88'i hasta toplam 150 kiÅŸi getirmiÅŸ olduk.CumhurbaÅŸkanımız liderliÄŸinde saÄŸlık diplomasisi sürecek.Çabamız bebek, çocuk ve yaralıları tahliye etmek."

Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini Türkiye'ye getiren uçaklar El AriÅŸ Havalimanı'ndan 15 Kasım'da 22.00'de kalkmış ve SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eÅŸlik ettiÄŸi Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.