Sosyal Medya

Gökhan Özcan: Unutmadan, yılgınlığa düşmeden...

Henüz belki terörleriyle toza dumana kattıkları şehirlerde bu gerçek apaçık ortaya çıkmamış olabilir ama o toz duman ortadan kalktığında tarihin en büyük mağlubiyetini aldıklarını elbet görecek zalimler!



Ä°srail her dakika bebeklerin, çocukların, korunmasız sivillerin üstüne bomba yaÄŸdırırken bizim kendimizi iyi hissetmemiz elbette mümkün deÄŸil... Bu çaresizlik bizim kendimizle aramızı da bozuyor, böyle bir durumun içine düÅŸmüÅŸ halde oluÅŸumuzu kendimize açıklayacak kelimeleri bulamıyor, ahvalimizi meÅŸru kılacak bir mazeret bulamıyoruz.
 
Bu muhasebeyi yapalım, bu yüzleÅŸmeden elbet kaçmayalım ama bu kahrın bir yılgınlığa dönüÅŸmesine, bizi elden ayaktan düÅŸürmesine de izin vermeyelim. Filistin’in uÄŸradığı bu büyük zulmü dünyaya duyurmaya, bu büyük vahÅŸetin kara haberini yaymaya, dünyayla iletiÅŸimi kesilen Filistin’in mazlum ve yiÄŸit insanlarının sesi olmaya devam edelim. Bu insanlık nöbetini, bu iman vazifesini asla bırakmayalım. Bu destek faaliyetlerini küçümseyenleri, “sizler evlerinizde rahat rahat oturup laf üretirken, Gazze’de çocuklar ölüyor” diyenleri kesinlikle dikkate almayalım. GörünüÅŸte haklı bile olsalar konsantrasyonumuzu bozmalarına, zihnimizi meÅŸgul etmelerine izin vermeyelim. Elimizden ne geliyorsa, asla küçümsemeden bu seferberliÄŸi sürdürelim. Bu iÅŸin peÅŸini asla bırakmayacağımızı dosta düÅŸmana gösterelim.
 
Gazze’de yeni bir asır baÅŸlıyor, bunu unutmayalım! Tarih yeniden yazılmaya baÅŸlıyor; bizim Ä°srail’i tel’in etmek ve Gazze’nin sesi olmak adına seslendirdiÄŸimiz, görünür kıldığımız, dolaşımda tuttuÄŸumuz her ÅŸey, bu yeni yazılmaya baÅŸlanan tarih sayfalarına birer vurgulu not olarak düÅŸüyor, bunu aklımızdan çıkarmayalım.
 
Elimizdeki her iletiÅŸim imkânını bu yolda seferber edelim, bölgeye yardım ulaÅŸtırabilen kuruluÅŸlara imkânımız ölçüsünde azami desteÄŸi verelim. Ä°srail terörizmini lanetlemek ve bütün çıplaklığıyla ortaya sermek adına her gün yeni fikirler geliÅŸtirelim, sürekli güncellenen bilgilerle Ä°srail’in benzeri olmayan çirkinliÄŸini ve yaÅŸanabilecek en ağır ÅŸartlar ve zorluklar altında bile dirayetini, kararlılığını, davasına sadakatini yitirmeyen Filistin’in, Gazze’nin yiÄŸitlerini dünyaya gösterelim, tarihe kayıtlarını düÅŸelim. Cesaretin, azmin, imanın ÅŸiirini yazan, kundaktaki bebekten ahir ömrünü süren yaÅŸlılarına kadar her yaÅŸtan binlerce ÅŸehit veren kahraman Filistin insanının destanını görünür kılalım, elimize ulaÅŸan görsellerle bu büyük hikâyenin çarpıcı tasarımlarını üretelim, sosyal mecralardan mümkün olan bütün dillerde dolaşıma sokalım. Bunları yapalım, çünkü bu defa bu yapılanların yeryüzünün her köÅŸesinde bir karşılığı, bir yankısı, insanlığın vicdanında bir titreÅŸimi var. Dünyanın her köÅŸesinde meydanlar, caddeler ‘Free Palestine’ haykırışlarıyla inliyor. Zalimler yalanlarını yaymak üzere ağızlarını her açtıklarında yalanları yüzlerine vuruluyor, sert protestolara uÄŸruyor. Batı ülkelerinde yönetimler, kendi toplumları nezdinde Ä°srail terörizminin yardakçısı olmak suçundan mahkûm ediliyor. Artık küresel bir gerçek bu; Ä°srail’in Batılı iÅŸbirlikçileri ile birlikte kurguladığı bu akıl almaz, bu insafa sığmaz kötülük senaryosu artık hiç kimseyi kendine inandıramıyor. Bu oynanan oyunun ne kadar karanlık, ne kadar kirli, ne kadar adaletsiz ve ne kadar açıklanamaz olduÄŸunu dünyanın neresinde yaşıyor, neye inanıyor olursa olsun her insan görüyor, idrak ediyor.
 
Henüz belki terörleriyle toza dumana kattıkları ÅŸehirlerde bu gerçek apaçık ortaya çıkmamış olabilir ama o toz duman ortadan kalktığında tarihin en büyük maÄŸlubiyetini aldıklarını elbet görecek zalimler!
 
Bu seferberliÄŸin birer gönüllüsü olmaya devam edelim, durmayalım, yılgınlığa düÅŸmeyelim, dikkatimizi bu mücadeleden alacak hiçbir gevÅŸetici söze kulak asmayalım. Elimizdeki her imkânı kullanarak terörist Ä°srail’i mahkûm edelim, ismini terörle beraber anmaya devam edelim. Filistin’in asla yenilgiye uÄŸratılamayacak büyük direniÅŸini, Gazze’nin Allah’tan baÅŸka dayanacak kimsesi olmayan destansı kahramanlarını çağın yüz akı insanlarını her imkânla ve fırsatla yüceltmeye devam edelim.
 
Ve bir ÅŸey daha, onlar için gönüller dolusu dua edelim. Bu niyazların onlardan çok kendimiz için olduÄŸunu da bir an için olsun hatırımızdan çıkarmadan!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.