Sosyal Medya

Güncel

28 Şubat zihniyeti bitmedi! Başörtülü öğrenciye küstah muamele

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığını iddia ederek yetkililer hakkında şikayetçi oldu.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunup ifade veren Akbulut, bir vakıf üniversitesinin Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde 3. sınıfta okuduÄŸunu bildirdi.

Ä°fadesinde, okuduÄŸu üniversitenin 3. sınıf öÄŸrencilerine staj yeri bulduÄŸunu anlatan Akbulut, dün sabah saatlerinde staja baÅŸlamak için Kağıthane'deki bir koleje sınıf arkadaşıyla gittiÄŸini aktardı.

Akbulut, staj yerine giderken kılık kıyafetine dikkat ettiÄŸini, siyah gömlek ve baÅŸörtüsüyle kahverengi ceket giydiÄŸini belirterek, arkadaşıyla yanına gittikleri okul müdür yardımcısı Ö. Ö'nün kendilerine "Okullarının kılık kıyafet yönetmeliÄŸi ve kurallarının olduÄŸunu, baÅŸörtülü hiçbir öÄŸrenci ve öÄŸretmen bulunmadığını ve bulunmayacağını" söylediÄŸini ifade etti.

Kendisine, "staja baÅŸlamak istemesi halinde baÅŸörtüsünü çıkarmasını, aksi halde stajyer olarak alınmayacağının" söylendiÄŸi bilgisini veren Akbulut, bu yüzden Ö.Ö. ve kolej hakkında ÅŸikayette bulunduÄŸunu kaydetti.

"Arkadaşımı türban takmadığı için staja baÅŸlattılar"

Akbulut, özellikle staj için kabul edilmediÄŸi okula giderken giydiÄŸi kıyafetlerle adliyeye geldiÄŸini, yaÅŸadığı ayrımcılıktan dolayı çok kötü hissettiÄŸini söyledi.

Bunun arkadaşının yanında yapılmasının kendisini çok rencide ettiÄŸini dile getiren Akbulut, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Daha sonra arkadaşımı türban takmadığı için staja baÅŸlattılar. Bana 'EÄŸer türbanını çıkarırsan seni staja alırız.' dediler. Kabul etmedim tabii ki. Daha sonra gittiÄŸimde yönetmeliklerinin imzalı örneÄŸini istedim. Bunu veremeyeceklerini söylediler, elim boÅŸ geri döndüm. Tüm kadın haklarına, insan hukukuna aykırı bir davranış olduÄŸu için hakkımı savunmaya baÅŸladım. ÇaÄŸlayan Adliyesinde adli iÅŸlemlere baÅŸladım. Gerekli yerlere ÅŸikayette bulundum."

Akbulut, ÅŸimdi farklı bir staj yeri aradığını belirterek, "O koleje devam etme gibi bir durumum yok. Üniversitemin de haberi var durumdan. Tamamen baÅŸörtülü olduÄŸum için ayrımcılığa maruz kaldığımdan üniversitem bana tam destek veriyor." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.