Sosyal Medya

Güncel

Sosyal konut projesinde büyük gün

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde sona gelindi. TOKİ, dar gelirliler için tek seferde 250 bin konut inşa edecek. Merakla beklenen projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14.00'te açıklayacak.



Türkiye’nin en büyük sosyal Konut projesi bugün açıklanacak. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinin detayları belli olurken kira öder gibi ev sahibi olunacak.

Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, asgari ücretli, emekli ve gençlerin ödeyebileceÄŸi tutarlarda ödeme planları oluÅŸturulacağını ve bunlara yönelik de kontenjanlar ayrıldığını açıklamıştı.

ÅžARTLAR BELLÄ° OLDU

Yerel ve yatay mimari çerçevesinde inÅŸa edilecek konutlarda yenilenebilir enerji sistemleri olacak. Sosyal yaÅŸamı destekleyen alanların da bulunacağı projeye baÅŸvurmak için projenin ili sınırları içinde en az 1 yıl ikamet etmek gerekiyor. Kendisi, eÅŸi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmaması gerekiyor.

18 yaşını doldurmuÅŸ Türk vatandaÅŸları baÅŸvuru yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haneden tek baÅŸvuru alınacak.

Genç kategorisine baÅŸvurmak isteyenler için yaÅŸ sınırı belirlendi. 1991 Eylül ayı ve sonrasında doÄŸanlar genç kategorisinden projeye baÅŸvurabilecek.

Åžehit aileleri, harp ve vazife malulleri, gaziler, gençler ve engellilere kontenjan ayrılacak.

Aylık hane halkı geliri Ä°stanbul için en fazla 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması gerekecek.

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceÄŸi tutarda olacak ve ödeme toplamı hane halkı gelirinin yüzde 30’unu aÅŸmayacak. 240 aya kadar vade imkanı saÄŸlanacak.

81 ilde projeler hayata geçirilecek. Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beÅŸ katı geçmeyecek ÅŸekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliÄŸine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inÅŸa edilecek.

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doÄŸal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inÅŸaat yapmaya hazır ÅŸekilde teslim edilecek. BaÅŸvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.

ARSA SATIÅžINDAKÄ° KURALLAR

Arsa tapusu olan kiÅŸiler baÅŸvuru yapamayacak. Arsa kampanyasına baÅŸvurmak isteyenler arsası olduÄŸu için baÅŸvuru yapamayacak.

Yoksul ve dar gelirli olunması gerekiyor.

Kendisinin, eÅŸinin veya ergin olmayan çocuÄŸunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak,

Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama YönetmeliÄŸi hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.

10 BÄ°N Ä°Åž YERÄ° Ä°NÅžA EDÄ°LECEK

TOKÄ° projesi kapsamında “Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluÅŸturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iÅŸ yeri” yapılacak. Ä°ÅŸyerleri için baÅŸvuru bedeli 2 bin lira olacak.

Projeye baÅŸvurmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekecek ve projenin bulunduÄŸu yerin nüfusuna kayıtlı olunması gerekiyor.

BaÅŸvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iÅŸ yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

Sanayi sitelerindeki iÅŸ yerleri için baÅŸvuru yapacakların, kendisinin, eÅŸinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.