Sosyal Medya

Güncel

Esad rejim güçlerinin olası suç belgeleri Fransa savcılığına taşındı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Beşşar Esed rejimi güçleri tarafından işlenen olası suçlarla ilgili önemli belgeleri savcılığa iletti.



DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanlığa Esed rejimi güçlerince iÅŸlenen olası suçlarla ilgili önemli belgeler iletildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, çok sayıda fotoÄŸraf ve görüntünün bulunduÄŸu belgelerin 2013'te Åžam'daki Tadamon Katliamı sırasında rejim yanlısı güçlerce iÅŸlenen vahÅŸetlere iliÅŸkin olduÄŸu, bu olaylar sırasında onlarca sivilin öldürüldüÄŸü ifade edildi.

"Ä°ddia edilen eylemlerin özellikle insanlığa karşı suçlar ve savaÅŸ suçları olmak üzere, en ciddi uluslararası suçları oluÅŸturması muhtemel." görüÅŸüne yer verilen açıklamada, DışiÅŸleri Bakanlığının olayları Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığına (PNAT) bildirdiÄŸi ve söz konusu belgeleri de aktardığı kaydedildi.

Açıklamada, "cezasızlıkla mücadelenin, maÄŸdurlar için adalet meselesi" olduÄŸu ve Suriye'de kalıcı barış inÅŸa etmek için "temel koÅŸul" oluÅŸturduÄŸuna iÅŸaret edildi.

Son 10 yılda Suriye halkına karşı iÅŸlenen suçların anımsatıldığı açıklamada, suçluların adalet önünde hesap vermesi için Fransa'nın seferber olmaya devam ettiÄŸi vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.