Sosyal Medya

Güncel

MEB Bakanı Özer: İngilizce yaz okulu açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'yıllardan beri kronik bir problem' olarak nitelendirdiği İngilizce ile ilgili sorunları çözmek maksadıyla yaz okullarının açılacağını duyurdu.



Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Türk Kızılay’ın "81 Ä°l 81 Anaokulu" projesi çerçevesinde Çankırı’da hayırsever tarafından yaptırılan Hacı Mehmet Üner Kızılay Anaokulunun açılışını yaptı.

Bakan Özer, açılış töreninde yaptığı açıklamada, okul öncesi eÄŸitimin sistem içinde uzun vadede getirisinin büyük, yatırım maliyetinin düÅŸük bir eÄŸitim politikası olduÄŸunu söyledi.

Bakan Özer, "81 Ä°l 81 Anaokulu" projesinin her tarafında olduklarını, Türk Kızılay’ın ve hayırseverlerin yaptırmış olduÄŸu okulların donatımları, öÄŸretmen atamaları gibi tüm süreçleri aktif ÅŸekilde takip ettiklerini ifade etti.

Milli EÄŸitim Bakanlığının da kritik öneme sahip olan okul öncesi eÄŸitim alanında yeni hedefler belirlediÄŸini, bu çerçevede 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için yola çıktıklarını belirtti.

"Türkiye, ilk kez OECD ortalamasını yakalamış olacak"

Hedef doÄŸrultusunda yılbaşından bu yana yapılan çalışmaları özetleyen Bakan Özer, "Altı ayda 155 anaokulunu hizmete açtık. 8 bin 500 ana sınıfını hizmete açtık. 288 anaokulunun ihalesini tamamladık. 2 bin 557 anaokulunu da yatırım bütçesine dâhil ettik ve ihale süreçleri devam ediyor. 2022 yılı içinde inÅŸallah, bunları tamamladığımız zaman 5 yaÅŸtaki okullaÅŸma oranı yüzde 100’e, 4 yaÅŸtaki okullaÅŸma oranı yüzde 70’e ve 3 yaÅŸtaki okullaÅŸma oranı yüzde 14’ten yüzde 50’ye çıkmış olacak ve Türkiye, ilk kez OECD ortalamasını yakalamış olacak" dedi.

"12 bin öÄŸrencimizi anaokulu ile buluÅŸturduk"

Altı aylık süreçte yapılan atılımla 400 bin öÄŸrencinin anaokuluyla buluÅŸturulduÄŸunu belirten Özer "Özellikle kırsal bölgelerde köylerdeki ana sınıfı, anaokulu açma ÅŸartını, on öÄŸrenciden beÅŸe indirdik. 12 bin öÄŸrencimizi anaokulu ile buluÅŸturduk. 2000’li yıllarda okul öncesi eÄŸitimde okullaÅŸma oranı yüzde 11’di. Bugün yüzde 92" ifadesini kullandı.

Son 20 yılda eÄŸitimin her kademesinde saÄŸlanan evrenselleÅŸme ve kitleselleÅŸme sürecinin okul öncesi eÄŸitimle tamamlanmış olacağını dile getiren Özer, bu süreçte çok büyük katkısı olan Binali Yıldırım’a ÅŸükranlarını sunduÄŸunu belirtti.

"Matematik seferberliÄŸiyle yaz okulunda buluÅŸturuyoruz"

Milli EÄŸitim Bakanlığının bu yaz ilk kez dört alanda yaz okulu baÅŸlattığını anımsatan Özer, bunlardan birincisinin bilim ve sanat merkezlerinde tüm öÄŸrencilere açık ÅŸekilde hem bilim hem de sanat alanında yaz okulları olduÄŸunu belirterek, "Tüm Türkiye’de matematik seferberliÄŸi baÅŸlattık. 4. sınıftan 12. sınıfa, tüm öÄŸrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliÄŸiyle yaz okulunda buluÅŸturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, Ä°ngilizce ile ilgili, bunu çözmek için Ä°ngilizce yaz okulunu açıyoruz" diye konuÅŸtu.

Yaz okullarında öÄŸrenmenin oyunla olacağını belirten Özer, öÄŸrencilerin gittikleri her yerden aktif olarak bu süreçlere ücretsiz katılabileceklerini de sözlerine ekledi.

Açılış sonrası anaokulunda gezen Bakan Özer, AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Yıldırım ve beraberindekiler, öÄŸrencilere çeÅŸitli hediyeler verdi. Daha sonra okulun bahçesine öÄŸrencilerle birlikte fidan dikti.

Açılış törenine AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Muhammet Emin AkbaÅŸ, AK Partili Milletvekili Salim ÇivitçioÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Ä°smail Hakkı Esen ve protokol üyeleri katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.