Sosyal Medya

Güncel

İran Devrim Muhafızları kan kaybediyor

İran, İslam Devrim Muhafızları Kolordusu'ndaki bir subayın öldürüldüğüne dair yapılan haberleri yalanladı. Buna karşın bazı kaynaklar subayın bir suikaste kurban gittiği ama bunun İran tarafından örtbas edildiği belirtiliyor.



Ä°ran’ın Ä°slam Devrim Muhafızları’na baÄŸlı olan Kudüs Güçleri’nde görev yaptığı bilinen birimde bir hafta içinde ikinci ölüm gerçekleÅŸtiÄŸi duyrulmuÅŸtu.

Ä°ran'ın resmi haber ajansı IRNA tarafından yayınlanan bir habere göre Albay Ali Ä°smailzade, günler önce baÅŸkent Tahran'ın yaklaşık 35 kilometre kuzeybatısındaki Karaj ÅŸehrinde “ikametgahında yaÅŸanan bir olay” sırasında öldüÄŸünü açıkladı.

Devrim Muhafızları’na yakın diÄŸer haber kanalında ise, Ä°smailzadeh'in evinin çatısından veya balkonundan düÅŸerek öldüÄŸü bildirildi.

Ä°ran'ın Kudüs Gücü'nde görev yapan Ä°smailzade'nin yine bir suikast sonucu öldürüldüÄŸü haberlere yansımıştı. Ä°ran makamlarından gelen açıklamalar ise çıkan bu haberleri yalanlaer nitelikte. Buna karşın Ä°ran'ın yurtdışında imaj kaybına uÄŸramama addına cinayeti örtbast edebiliceÄŸi de gelen haberler arasında yer alıyor.

SÄ°LAHLI KİŞİLERCE ÖLDÜRÜLDÜ

Mayıs ayında, kimliÄŸi belirsiz iki silahlı kiÅŸi bir motosikletle gelerek Albay Sayad Khodaei'yi Tahran'daki evinin önünde bir arabada beÅŸ kez ateÅŸ ederek öldürmüÅŸtü.

Ä°ran, cinayetten ABD'yi ve Ä°srail de dahil olmak üzere müttefiklerini sorumlu tutmuÅŸtu.

Ä°ran, geçmiÅŸte nükleer bilim adamları üzerinde gerçekleÅŸtirilenler de dahil olmak üzere, bu tür suikastlardan geleneksel olarak Ä°srail'i sorumlu tutuyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.