Sosyal Medya

Güncel

ABD'de Ukrayna ikilemi

Biden yönetiminin Ukrayna'ya yardım etmek için onay verdiği mali ve askeri yardım paketi, ülkedeki muhalif ve Cumhuriyetçi kanadı rahatsız etti.



Rusya’nın saldırgan politikaları karşısında Ukrayna’ya destek veren Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin (ABD) ülke içinde yeni bir krizle karşı karşıya olduÄŸu iddia edildi.

Rusya merkezli Vzglyad gazetesi, Amerikan The Heritage Foundation'a dayandırdığı haberinde, Cumhuriyetçi Parti'nin Ukrayna’ya verilen desteklerden rahatsız olduÄŸunu belirtti.

Haberde, Herritage Vakfı’nın Rusya'nın Ukrayna iÅŸgaline karşı çıktığı ve Kiev yönetimine ancak ABD ekonomisine zarar vermemek kaydıyla destek verdiÄŸi belirtildi.

40 MÄ°LYAR DOLAR FAZLA GELDÄ°

Vakıf, “ABD ÅŸu anda rekor düzeyde enflasyonu düÅŸürmek, borcu azaltmak ve Rusya'dan enerji ithalatı için alternatif kaynaklar bulmak için mücadele ediyor. Bu koÅŸullar altında, ABD'deki sol görüÅŸlü Demokratlar, ülkenin önceliklerini göz ardı ederek Ukrayna'ya yaklaşık 40 milyar dolarlık bir yardım paketi tahsis etmeyi kabul ediyor.” Ä°fadeleriyle duruÅŸunu ortaya koydu.

Haberde ayrıca Demokrat Parti'nin ABD’yi iki seçeneÄŸe mahkum ettiÄŸi belirtildi. ABD’nin Ukrayna’ya yardım etmek ile ülkeninim güney sınırlarından yasadışı geçiÅŸler baÅŸta olmak üzere kendi sorunlarını çözmek arasında sıkıştığı öne sürüldü.

ÖNCE AMERÄ°KA DOKTRÄ°NÄ°

Gazeteye göre, ABD’de 2022 yılında göçmenler ve diÄŸer tehditler için ayrılan yaklaşık 23 milyar dolar Ukrayna'ya tahsis edilen yardım miktarının yarısına denk geliyor.

New York Times'a göre, The Heritage Foundation’ın konumu, Temsilciler Meclisi’ndeki 57 Cumhuriyetçinin neden ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yardım paketine karşı oy kullandığının göstergesi oldu.

Cumhuriyetçi kanattan gelen bu itiraz, Biden yönetiminin Ukrayna’ya yaptığı yardımlara itiraz olarak yorumlandı. Bu duruÅŸ, Cumhuriyetçi Parti'nin 'Önce Amerika' doktrininin artan gücünü ve bu sloganın parti liderliÄŸini nasıl etkilediÄŸini de ortaya koydu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.