Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: NATO bizi değil, adayları ikna etsin

İngiltere merkezli The Economist dergisi için makale kaleme alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin NATO içerisindeki önemine ve üye ülkelerin terör örgütlerine verdiği desteğe dikkat çekti.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°ngiliz The Economist’in dergisine “NATO’nun GeniÅŸlemesi” baÅŸlıklı bir makale yazdı.

ErdoÄŸan makalede, Ä°sveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmadan önce terörün tüm üye ülkeler için tehdit oluÅŸturduÄŸunu kabul etmelerinin gerekli olduÄŸunu belirtti. ErdoÄŸan, gerekli adımlar atılmadığı takdirde Türkiye’nin iki ülkenin üyeliÄŸi konusunda duruÅŸunun deÄŸiÅŸmeyeceÄŸini vurguladı.

BEŞİNCİ MADDE HATIRLATMASI

Ä°sveç ve Finlandiya’nın üyeliÄŸe kabulünün Türkiye’nin güvenliÄŸi ve örgütün geleceÄŸi açısından riskler barındırdığının altını çizen ErdoÄŸan, “5. Madde uyarınca NATO’nun en büyük ikinci ordusunun yardımına koÅŸmasını bekleyen bu ülkelerin, AB ve ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın eleman devÅŸirme, finansman ve propaganda faaliyetlerini engellemesini beklemek en doÄŸal hakkımızdır” yazdı.

TÜRKÄ°YE DÄ°PLOMASÄ°YA AÇIK

Aday ülkelerden terör örgütü mensuplarının Türkiye’ye iadesini isteyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Türkiye’nin yapacağı terörle mücadele operasyonlarına destek verilmesi, savunma sanayisine yönelik ambargoların kaldırılması talep etti.

ErdoÄŸan, “Diplomasi ve diyaloÄŸun her türlüsüne açık olan ülkemiz, bu çabaların aday ülkelerin ikna edilmesine odaklanmasını tavsiye etmektedir. Terörle mücadele konusunda gönülsüz olan hiçbir ülkenin Ankara’da talimat verebileceÄŸi hiçbir makam bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.