Sosyal Medya

Güncel

Müslüman Alimler Birliğinden Mescid-i Aksa'yı savunma çağrısı

Müslüman Alimler Birliği, İslam ülkelerinin liderleri ve halklarına işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'yı savunma çağrısı yaptı.



BirliÄŸin Genel Sekreteri Ali el-KaradaÄŸi, yaptığı yazılı açıklamada, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenleyerek gerçekleÅŸtirdikleri provokatif eylemleri kınadıklarını belirtti.

Müslüman lider ve halklara ilk kıble olan Mescid-i Aksa'yı savunma çaÄŸrısında bulunan KaradaÄŸi, "iÅŸgalcilerin Aksa ve Kudüslülere yönelik saldırılarının engellenmesi için gereken çabanın gösterilmesini" istedi.

Dünyaya ve uluslararası insan hakları kuruluÅŸlarına Filistinlilerin haklarının yanında durma çaÄŸrısı yapan KaradaÄŸi, "Mescid-i Aksa, Kudüs ve iÅŸgal altındaki tüm Filistin toprakları, Müslümanlara emanettir. Allah önünde ve gelecek nesillere karşı bu emanetlerden sorumludurlar" ifadelerini kullandı.

Provokatif "bayrak yürüyüÅŸü"

Aşırı saÄŸcı fanatik Yahudi yerleÅŸimcilerin, 1967'de Ä°srail'in DoÄŸu Kudüs'ü iÅŸgal etmesi dolayısıyla gerçekleÅŸtirdikleri provokatif "bayrak yürüyüÅŸü" dün DoÄŸu Kudüs'te yapıldı. Binlerce kiÅŸilik fanatik yerleÅŸimci grup, ellerinde Ä°srail bayrakları ve fanatik grupların flamalarıyla Eski Åžehir'in sembolik Åžam Kapısı'nda toplandı.

YerleÅŸimci gruplardan bazıları, tepki çeken "Araplara ölüm" sloganı atarken Ä°srail polisinin Yahudi yerleÅŸimcilere müdahale etmemesi dikkati çekti.

Ä°srail polisi, DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesi çevresinde kurduÄŸu çok sayıda barikatla Filistinlilerin bölgeye giriÅŸini engelledi.

DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir yakınlarındaki Selahaddin Caddesi'nde Filistin bayrağıyla yürümeye çalışanlara sert müdahale eden Ä°srail polisi, Filistinlileri, göz yaÅŸartıcı gaz, kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve atlı polislerle müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.