Sosyal Medya

Güncel

Dilipak: En büyük yanlış adalet konusunda yapıldı

En büyük yanlışın adalet konusunda yapıldığını ifade eden Yeni Akit yazarı AbdurrahmanDilipak, “Meclis şu her maddesi tartışma konusu olan uluslararası sistemin dayattığı makyaj yasa tasarılarını gündeminden çıkarsa ne iyi eder' dedi.



Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, adalet, siyaset ve bürokrasi ile ilgili deÄŸerlendirmede bulunduÄŸu bugünkü yazısında “Kimse adalet istemiyor. Kendi iÅŸinin görülmesini istiyor. Adamını bulup iÅŸini halletmek istiyor. Çünkü tek partiyi gördü, çok partili dönemi gördü, darbe dönemlerini gördü, solcusunu, liberalini, saÄŸcısını, milliyetçisini gördü. Akademisi sustu, medyası da öyle. Parayı veren düdüÄŸü çalıyor. ÇoÄŸu 3 maymunları oynadı, oynuyor. Bürokrasi desen burnu hep Kaf dağında. Halka karşı kaba, buyurgan.. ” görüÅŸünü dile getirdi.

“Aile dağılıyor, gençlik periÅŸan, eÄŸitim dibe vurmuÅŸ, kimin umurunda” diyen Dilipak, ÅŸöyle devam etti: “Bir devlette ilk kurtarılması gereken deÄŸer adalet olması gerek ama adalet kurumu, yargının ve yasaların saygınlığı maalesef onlarca yıldır yerlerde sürünüyor. Yargının saygınlığını ne siyasetçi korudu, ne bürokrasi, ne de yargıçların kendileri.. Basın da, sivil toplum ve barolar, hukuk meslek örgütleri de yargıya onlarca yıldır inanmadı-nanmıyor, güvenmedi-güvenmiyor.”

En büyük yanlışın adalet konusunda yapıldığını ifade eden Dilipak, “Meclis ÅŸu her maddesi tartışma konusu olan uluslararası sistemin dayattığı makyaj yasa tasarılarını gündeminden çıkarsa ne iyi eder. Yönetmeliklerin basitleÅŸtirilmesi ve sayılarının azaltılması gerekir. Türkiye mevzuat çöplüÄŸüne doldu. Batıdan ha bire çöp yasalar ithal ediyoruz. Adamlar da “Yeni normal” dönemden söz ederken bize eski normal yasaları üzerinden operasyon çekiyorlar!

Kanun devleti olmak, hukuk devleti olmak anlamına gelmez. Yargı denetiminin güçlendirilmesi gerek. Kontrolsüz güç, güç deÄŸildir. Yargının da kendi kendini kontrol mekanizması güçlendirilmelidir.

Yoksa başımıza bir de Jüristokrasi belasını sararız" diye yazdı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.