Sosyal Medya

Güncel

İran’ı rahatsız edecek Erbil adımı! Soruşturma ekibi kurulacak

Irak'taki Kürdistan Demokrat Partisi llideri Mesut Barzani, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile Erbil'e yönelik füze saldırısını araştırmak üzere özel soruşturma ekibi kuracaklarını açıkladı.



Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere Erbil'e gelen Irak BaÅŸbakanı Kazımi ile görüÅŸmesine iliÅŸkin Twitter hesabından paylaşım yaptı

Barzani, paylaşımında BaÅŸbakan Kazımi ile verimli bir toplantı gerçekleÅŸtirdiklerini kaydederek, "Irak ve Kürdistan'ın karşı karşıya olduÄŸu bir dizi konuyu görüÅŸtük ve özellikle Erbil'e yönelik son saldırıya odaklandık. BaÅŸbakan ve ben, olayın gerçeklerini araÅŸtırmak için özel bir soruÅŸturma ekibi oluÅŸturmaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

Kazımi, Erbil ziyareti kapsamında, IKBY BaÅŸkanı Neçirvan Barzani ve BaÅŸbakanı Mesrur Barzani ile de bir araya gelmiÅŸti. Irak BaÅŸbakanı, Erbil'e yönelik füze saldırılarında zarar gören bölgeleri de ziyaret etmiÅŸti.

 

Ä°ran saldırıyı üstlenmiÅŸti

thumbs_b_c_506ac6241fedd876577176f38451bba3_1

IKBY Anti-Terör Birimi, dün Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uÄŸradığını duyurmuÅŸtu.

Anti-Terör Birimi, saldırıya iliÅŸkin resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "BaÅŸkent Erbil, Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından balistik füzelerle saldırıya uÄŸradı." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırının "doÄŸudan yönlendirildiÄŸi" kaydedilen açıklamada, olayın 13 Mart saat 01.00'de gerçekleÅŸtiÄŸi ve 12 balistik füzenin Erbil'deki ABD KonsolosluÄŸu yönündeki bir mahalleyi hedef aldığı belirtilmiÅŸti.

 

Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı açıklamayla Erbil'e yönelik saldırıyı üstlenmiÅŸti. Açıklamada, Ä°srail'in son dönemde bölgede düzenlediÄŸi saldırılara iÅŸaret edilerek, "Ä°srail'e ait bir merkezin Devrim Muhafızlarına ait füzelerle vurulduÄŸu" kaydedilmiÅŸti.

IKBY ise Ä°ran'ın saldırılarını tekrarladığını, uluslararası toplumun sessiz kalmasının da bu saldırıların önünü açacağını bildirmiÅŸti. AA .

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.