Sosyal Medya

Gökhan Özcan / İyi ama neden?

Gökhan Özcan / Yeni Şafak



Birilerinin bilgi sahibi olmak için yıllarını, belki de ömürlerini harcadığı meselelere iki dakika içinde, hatta o kadar bile uzun olmayan bir süre içinde hakim olabileceÄŸinize inanabilir, bu inançla günde bir kaç ton atık tez üretebilir ve diÄŸer insanların da bunları kabul etmesini bekleyebilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Her sabah tuttuÄŸunuz tarafın yediÄŸi haltları otomatikman savunmak, karşıt olduklarınızın iyi kötü her yaptığına bir kötülük kulpu takmak üzere hazır kıta bir bekleyen bir psikoloji ile uyanabilirsiniz güne. Ä°yi ama neden?

Yılın her gününe uygun hazır kalıp duyarlılıklar, cıvık lafazanlıklar, kliÅŸe sevecenlikler bulup etrafa yayabilir ve ardından linç edecek birilerini arama mesainize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Ömrün izlemeye yetmeyeceÄŸi kadar çok filmi bir avuç içine sığabilecek dijital belleklerde biriktirip stoklayabilirsiniz. Sonra bu filmlerin en fazlasını izleyebilmek için hızlı gösterimde izler, sürümden kazanırsınız. Ä°yi ama neden?

ÇocuÄŸunuzun yeni yaşını kutlamak için verdiÄŸiniz aile içi partide ortaya getirilen ve hemen her pastanede bulabileceÄŸiniz sıradanlıktaki pastanın fotoÄŸrafını internet üzerinden yetmiÅŸ iki milletle paylaÅŸabilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Herkesin hiç düÅŸünmeden edebileceÄŸi üç beÅŸ yüzeysel kelamınızı ya da bir çoÄŸunun kurmayı bile lüzumsuz göreceÄŸi içi boÅŸ cümlelerinizi hiç kimseyi etkilemeyeceÄŸini bildiÄŸiniz halde yine internet üzerinden dolaşıma sokabilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Sabahtan akÅŸama çalışıp acayipleÅŸtirdiÄŸiniz vücudunuzu, pırtlak kol ve bacak kaslarınızı, aşırı iddialı göbek baklavalarınızı, bütün bunları açıkta bırakan yakışıksız atlet, tayt ve tiÅŸörtlerinizi milyon tane itici benzerinin yanında muhtemelen hiç ilgilenmeyecek kalabalıkların seyrine açabilirsiniz. Ä°yi ama neden?

OturduÄŸunuz yerden, hiçbir zahmete girmeden, azıcık bile emek sarf etmeden, o mesele ilgili kayda deÄŸer en ufak bir birikiminiz, liyakatiniz, uzmanlığınız yokken, sadece ve sadece kendi paÅŸa gönlünüze ya da üstüne oturduÄŸunuz ÅŸeye dayanarak, iyi kötü emek verilmiÅŸ bir düÅŸüncenin, bir kitabın, bir filmin, bir eserin, bir ÅŸarkının, bir projenin, bir çalışmanın ‘olmamış’lığını desteksiz bir özgüven ve hadsiz yükselen bir sesle ilan edebilirsiniz ve yine de hakkaniyete hiçbir borcunuz olmaz. Ä°yi ama neden?

En çok bir saat içinde unutulacağını bile bile ÅŸöhretler pazarında tek ayak üstünde duracak bir yer edinebilmek için yapılmadık maskaralık, sergilenmedik rezillik, icat edilmedik tuhaflık bırakmayabilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Duygusal, düÅŸünsel, sosyal, ticari, siyasi, kültürel veya herhangi bir baÅŸka konuda beklentilerinize karşılık alamamanın ezikliÄŸini bütün bir ömre yayabilir ve bu ezikliÄŸin negatif dışavurumlarını her konuda ve her zeminde çoÄŸaltıp durabilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Bir meselede size iyi niyetle yanıldığınızı, meselenin aslının, doÄŸrusunun, hakikatinin ne olduÄŸunu bilmediÄŸinizi hatırlatan herkese anında düÅŸman olup körlemesine saldırıya geçebilir, iÅŸin doÄŸrusunu öÄŸrenme ve yanlışlarınızı düzeltme imkanından kendinizi sürekli mahrum edebilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Hayatınızın siz hiç yaÅŸamadan akıp boÅŸa gittiÄŸini size hatırlatan seslere karşı kulaklarınıza pamuk tıkayabilir, zihninize kilit üstüne kilit vurabilir, her türlü yüzleÅŸmeden fellik fellik kaçabilirsiniz. Ä°yi ama neden?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.