Sosyal Medya

Güncel

'Solcumsuların tapındığı Grup Yorum’un Moskova konseri'

Ukrayna’ya yönelik saldırılarıyla birlikte tepki çeken Rusya’da konser veren Grup Yorum’un açıklamasını eleştiren İsmail Kılıçarslan, “Amerika’nın emperyalist olduğunu ifade ederken pek cesur olan; Rusya, Çin ve İran’ın emperyalist olmadığını iddia edenlere' de tepki gösterdi



Kılıçarslan'ın “Ukrayna'nın bana öÄŸrettiÄŸi” baÅŸlıklı bugünkü yazısından önemli bir bölüm:

Ä°lk öÄŸrendiÄŸimi hemen yazayım. Memleketin solcularının ve solcumsularının bayık bir romantizmle tapındığı Grup Yorum var ya. Hani doÄŸrudan DHKP-C'nin doÄŸal uzantısı olarak varlığını sürdüren Grup Yorum. Onların Moskova konserinde okudukları ve Rus tanıtım ajansının bile yazamayacağı o “Ukrayna iÅŸgal bildirisi” bana her türden ideolojinin aslında sadece akıl hastalığı ürettiÄŸini bir kez daha öÄŸretti.

“Sosyalizmin ana vatanında, Moskova'da konser verdik” cümlesiyle duyurdukları konserde Rusya'yı yeniden bir “imparatorluk” haline getirmeye çalışan Putin'in Ukrayna'yı iÅŸgal tezlerini Putin'den bile daha büyük bir baÅŸarıyla anlatmış adamlar. Gerçi, hem DHKP-C'yi, hem DoÄŸu Perinçek ekibini, hem de Rusya'yı destekleyen bütün irili ufaklı solcu-solcumsu oluÅŸumları garipsemiyorum ben. Neticede “para ve amaç” için bir kez sattığında ülkeni, bir kez bir emperyalist odağın emrine girdiÄŸinde sonuç kaçınılmaz olarak “tasmalanmayı kabul etmek” oluyor.

 

LeÅŸ Ä°rancılıkları üzerinden akıl hastası Ä°ran'ın ve daha da büyük akıl hastası Rusya'nın Suriye'de iÅŸlediÄŸi cinayetlere göz yuman, dahası o cinayetleri “meÅŸru gören” bizim mahallenin eskilerini de gördü bu gözler. Emperyalist Amerika'nın emperyalist olduÄŸunu ifade ederken pek cesur olan; Rusya, Çin ve Ä°ran'ın emperyalist olmadığına bizi ikna etmek içinse her numarayı çeken bu tayfadan tiksiniyorum epeydir.

Ukrayna mültecileri

Rusya'nın Ukrayna iÅŸgalinden öÄŸrendiÄŸim ikinci ÅŸeye geleyim. Pazartesi sabah itibariyle rakam 381 bin idi. Siz yazıyı okurken belki de 400 bini aÅŸmış, 500 bine dayanmış olacak. Ne bu rakamlar? Ä°ÅŸgalin ilk gününden itibaren Ukrayna'yı terk eden insan sayısı… Mülteci rakamları yani… Her savaşın, evet, her birinin doÄŸal sonucudur mülteci üretmek. Bunu yıllardır biliyorum. ÖÄŸrendiÄŸim ÅŸey bu deÄŸil. ÖÄŸrendiÄŸim ÅŸey, mültecileri bile birbirinden ayıran bit yavrularıyla bir arada yaÅŸamak zorunda kalışımızdaki çaresizlik. Suriyeli mültecilere sıfır tolerans gösteren, faÅŸist liderlerin iÄŸrenç propagandalarına kapılıp giden bu insanlar ciddi ciddi bir tek Ukrayna vatandaşının bile mülteci olmadığına, savaÅŸtan kaçmadığına inanıyor. Oksijen israfı bunlar. Yemin ederim oksijen israfı.

Yeni Åžafak .

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.