Sosyal Medya

Güncel

Fransız askerlerinin çekilme kararı sevinçle karşılandı

Mali'de, Fransa'nın Barkhane Operasyonu ve Takuba Görev Gücü'nün ülkeden çekilmesine ilişkin kararı sevinçle karşılandı. Mali'nin başkenti Bamako'da toplanan binlerce kişi kararı kutladı.



Fransa'nın Barkhane ve Takuba Görev Gücü'ne ait unsurlarını çekeceÄŸini duyurması üzerine binlerce kiÅŸi Mali'nin baÅŸkenti Bamako'da toplandı.

Gösterinin organizatörlerinden Amina Fofana, Fransa'nın terörle mücadele bahanesiyle 9 yıl ülkede kaldığını belirterek, Fransa'nın ülkeden çekilmesini saÄŸlayan geçiÅŸ hükümetine teÅŸekkür etti.

Organizatörlerden Bassoro Sylla da Fransa'nın ülkeden ayrılışını kutladıklarının altını çizerek, Mali'de bir bayram havası olduÄŸunu söyledi.

 

Sylla, Fransa'nın bunca zamandır hiçbir sorunu çözemediÄŸini dile getirdi, eski sömürgeci bir güç hala ülkelerindeyken kalkınamayacaklarını kaydetti.

Göstericilerden Aissata Cisse de Fransa ve Batılı güçlerin terörle mücadeleye kendi sınırlarında devam etmeleri gerektiÄŸini belirterek, bu güçlerin artık Sahel'de istenmediklerine dikkati çekti.

Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, Brüksel'de 17-18 Åžubat'ta düzenlenen Avrupa BirliÄŸi-Afrika Zirvesi'nden önce Mali'de Barkhane ve Takuba'da görevli askerlerini 4 ile 6 ay içinde çekeceklerini duyurmuÅŸtu.

Mali hükümeti ise bu açıklamanın ardından bu unsurların derhal ülkeden çıkması emri vermiÅŸti.

 

Mali'de aktif 3 üssü ve 2 bin 400 askeri bulunan Barkhane ve 900 askeri bulunan Takuba, bu üslerden çekilerek komÅŸu ülke Nijer'de konuÅŸlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.