Sosyal Medya

Güncel

Ukraynalı Müslümanlardan Rusya-Ukrayna krizi yorumu

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki Konstantinivka şehrindeki Müslümanlar, bölgede barışın hakim olmasını temenni ediyor.



Konstantinivka, 2014'te bir süre Rusya yanlısı ayrılıkçıların eline geçse de akabinde Ukrayna ordusu ÅŸehirde tekrar kontrolü saÄŸladı.

Bölgede yaÅŸayan Müslümanlar, Rusya-Ukrayna krizini deÄŸerlendirdi.

Sonradan Ä°slam'ı seçen Vitaliy Aleksandroviç Koritskiy, bölgede birbirlerine baÄŸlı bir Müslüman grubu olduklarını belirterek, cuma namazı ve iftarda sık sık toplandıklarını söyledi.

 

New folder (11)_AA-26807669

2014'te baÅŸlayan çatışmaların bölgenin ekonomisini ve iÅŸ durumunu kötü etkilediÄŸini ifade eden Koritskiy, barışın saÄŸlanmasını ve her ÅŸeyin eski haline dönmesini diledi.

Koritskiy, artık ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelere gidemediklerini vurgulayarak, "Eskisi gibi bölgede rahatça hareket edebilmeyi ve bölgenin ekonomisinin iyileÅŸmesini temenni ediyoruz." dedi.

"Biz barışı ve iyiliği severiz"

30 seneden fazladır Ukrayna'da yaÅŸayan ve aslen Azerbaycanlı olan Avaz Åžiraliyev, cemaatlerinin farklı milletlerden oluÅŸtuÄŸunu aktararak, son 10 senede cemaatin sayısının da artığına dikkati çekti.

 

Åžiraliyev, Ukrayna'da Müslümanlar olarak yaÅŸamlarından memnun olduklarının altını çizerek, yerel halkla da çok iyi iliÅŸkileri bulunduÄŸuna iÅŸaret etti.

New folder (11)_AA-26807675

2014'te baÅŸlayan çatışmaların ÅŸehrin ekonomisini kötü etkilediÄŸine dikkati çeken Åžiraliyev, "Siyasi durum, ister istemez herkesin hayatına önemli ölçüde etki ediyor. Evvela iktisadi olarak iÅŸ ve ekonomi açısından, insanların yaÅŸam seviyesi açısından, savaÅŸtan sonra imkanlar zayıfladı." ifadelerini kullandı.

Aslen Dağıstanlı olan ve yaklaşık 50 senedir Ukrayna'da yaÅŸayan Tayyip Abdullah Ä°sayeviç ise bölge halkıyla iyi komÅŸuluk iliÅŸkileri bulunduÄŸunu söyledi.

 

Çatışmaların baÅŸlamasından sonra Donetsk'te yaÅŸayan bazı Müslümanların Ukrayna kontrolündeki bölgelere döndüÄŸünü belirten Ä°sayeviç, ÅŸunları kaydetti:

"Bence her normal insan her zaman barış ister, özellikle biz Müslümanlar elhamdülillah. Bizim terörist olduÄŸumuzu düÅŸünüyorlar ama bizim kim olduÄŸumuzu çok iyi biliyorlar, biz barışı ve iyiliÄŸi severiz."

AA .

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.