Sosyal Medya

Güncel

İngiliz demokrasisi Müslümanları kapsamıyor

Birmingham Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, İngilizlerin yüzde 25’inin Müslümanlara yönelik olumsuz fikirlere sahip olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin arasında zengin ve eğitimli kişilerin olduğu da vurgulandı.



Ä°ngiltere'de yayımlanan yeni bir rapor, ülkede halkın dörtte birinden fazlasının Müslümanlara karşı olumsuz görüÅŸler taşıdığını ortaya koydu.

Camia Haber’de yer alan bilgilere göre, Birmingham Üniversitesi tarafından yapılan araÅŸtırmada, Ä°slam karşıtı fikirlerin eÄŸitimli ve zengin kiÅŸiler arasında da yaygın olduÄŸunu ortaya çıkardı.

YEMEK SOFRASI ÖNYARGISI

Yemek Sofrası Önyargısı: Modern Britanya’da Ä°slam DüÅŸmanlığı baÅŸlıklı rapora göre, Ä°ngiliz halkının Ä°slam hakkında diÄŸer dinlere göre daha fazla ayrımcı ve olumsuz görüÅŸe sahip olduÄŸu belirtildi.

AraÅŸtırmayı yapan ekibin baÅŸkanı Birmingham Üniversitesi’nden Dr. Stephen Jones, “Ä°slam’a ve Müslümanlara yönelik önyargı, yalnızca ırkçılığın birçok biçiminden çok daha yaygın olmakla kalmıyor aynı zamanda daha zengin ve iyi eÄŸitimliler arasında da bu önyargının daha yaygın olduÄŸu görülüyor” dedi.

NÜFUSUN YÜZDE 25’Ä° OLUMSUZ BAKIYOR

Nüfusun önemli bir kısmının, Müslümanlar hakkında yanlış ve komplocu görüÅŸler taşıdığı kaydedilen raporda, araÅŸtırma ÅŸirketi YouGov tarafından yapılan bir ankete de yer verildi.

Buna göre, Ä°ngiliz halkının yüzde 25,9’unun Müslümanlara karşı olumsuz görüÅŸler taşıdığı belirlendi.

Katılımcıların yüzde 9,9’u Müslümanlara karşı “çok olumsuz” hissederken, bu oran Yahudilere karşı yüzde 8,5, siyahilere karşı 6,4 ve diÄŸer milletlerden beyazlara karşı yüzde 8,4 olarak öne çıktı.

Ä°slam düÅŸmanı görüÅŸ en çok yaÅŸlılar, iÅŸçiler, erkekler, Brexit yanlıları ve BaÅŸbakan Boris Johnson yönetimindeki Muhafazakar Parti destekçileri arasında görüldü. Orta ve üst sınıf meslek grupları mensuplarının da Müslümanlara karşı önyargılı davrandığı belirtildi.

Ä°NGÄ°LTERE’DE ÅžERÄ°ATLA YÖNETÄ°LEN YERLER OLDUÄžU Ä°DDÄ°ASI

Katılımcıların 26,5’i ülkede “ÅŸeriatla yönetilen belirli bölgelerin bulunduÄŸu ve gayrimüslimlerin buralara girmesinin yasak olduÄŸunu” ifade etti.

Anktete katılanların yüzde 36,3’ü ise Ä°slamiyet’in Ä°ngiliz yaÅŸam biçimini tehdit ettiÄŸine inandığını belirtirken, bu kiÅŸilerin büyük çoÄŸunluÄŸunun Brexit yanlıları ve Muhafazakar Parti destekçilerinden olduÄŸu bildirildi.

Raporda, Ä°slam düÅŸmanlığı gerçeÄŸinin hükümet, kamu kurumları ve halk tarafından kabul edilmesi ve sorunun çözümü için adımlar atılması tavsiyesinde bulunuldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.