Sosyal Medya

Güncel

Kırımoğlu: Tokayev’in askeri yardım istemesi ihanettir

Rusya’nın sözlerine hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiğini ifade eden Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, şu anda Kazakistan’da 3 bin askerle başlayan Rus varlığının 30 bine çıkabileceği uyarısında bulundu.



Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil KırımoÄŸlu, Kazakistan’daki son geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.

Kırım Tatar Televizyonu ATR’ye konuÅŸan KırımoÄŸlu, “Tokayev’in Rusya’dan yardım istemesi Kazak halkına ve devletine ihanettir” dedi.

CUMHURBAÅžKANI TOKAYEV Ä°HANET ETTÄ°

Gazeteci Gülsüm Halilova’nın sorularını yanıtlayan KırımoÄŸlu, Kazakistan olaylarına dair en üzücü ÅŸeyin Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Kasım Cömert Tokayev’in kendi imkanlarıyla bu olayı çözmek yerine Rusya’dan yardım istemesi olduÄŸunu vurguladı.

KırımoÄŸlu, “Kazakistan’da hoÅŸumuza gitmeyen olaylar oldu. Ama bizim için en üzücü ÅŸey ise Kazakistan CumhurbaÅŸkanı Tokayev, kendi imkanlarıyla bu olayı çözmek yerine Rusya’dan yardım istedi. Buna, kendi halkına ve devletine ihanet demek mümkündür. Rusya’yı kendi toprağına çağırmak ne demek. Biz Rusya’nın bir ülkeye girdiÄŸinde ne yaptığını Kırım’da çok iyi biliyoruz. Bu, Kazakistan için büyük tehlikedir “dedi.

RUS ASKERÄ° VARLIÄžI 3 BÄ°NDEN 30 BÄ°NE ÇIKABÄ°LÄ°R

Rusya’nın sözlerine hiçbir zaman güvenilmemesi gerektiÄŸine deÄŸinen KırımoÄŸlu, “Ayaklanan insanlarla hiçbir müzakere yapmadan öldürmek insanca bir tavır deÄŸildir. Ä°leri de ne olacak göreceÄŸiz" ifadelerini kullandı.

KırımoÄŸlu, "Ama ne Kazakistan’ın ne de Rusya’nın menfaatine deÄŸil bunlar. Evet, Rusya yeterince bundan faydalanacak. Evet, 3 bin Rus askeri gönderdiler ama 3 bin mi 30 bin mi onu ÅŸimdi kesin olarak söylemek mümkün deÄŸil. Çünkü hiçbir zaman Rusya’nın sözlerine güven olmaz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.