Sosyal Medya

Güncel

Etiyopya'da göçmen kampına hava saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Etiyopya'nın kuzeydeki Tigray bölgesine düzenlediği hava saldırısında, ülke içinde yerinden edilen göçmenlerin kaldığı kampın vurulduğu öne sürüldü. Yardım kuruluşu çalışanları hava saldırısında 56 kişinin öldüğünü, 30 kişinin de yaralandığını söyledi.



Afrika ülkes Etiyopya'da merkezi hükümete karşı ayaklanan Tigray Halk KurtuluÅŸ Cephesi (TPLF) ile ordu arasında 14 aydır süren çatışmalar sivil can kayıplarına neden olmaya devam ediyor.

Son olarak ülkenin kuzeydoÄŸusunda Eritre sınırında bulunan Dedebit kasabası yakınında yer alan bir kampın hedef alındığı öne sürüldü.

Ä°sminin gizli tutulmasını isteyen yardım kuruluÅŸu çalışanları, ülke içinde evlerini kaybedenlerin yerleÅŸtiÄŸi kampın hava saldırısının hedefi olduÄŸunu söyledi.

Saldırıda 56 kiÅŸinin öldüÄŸünü ve aralarında çocukların da bulunduÄŸu 30 kiÅŸinin yaralandığı bilgisini veren yardım görevlileri, saldırıya iliÅŸkin bazı fotoÄŸrafları da Reuters haber ajansına gönderdi.

 

Ordu sözcüsü Albay Getnet Adane ve Hükümet sözcüsü Legesse Tulu konuya iliÅŸkin sorulara henüz cevap vermedi.

Hükümet güçleriyle isyancılar arasında Kasım 2020'den bu yana süren çatışmalar, ÅŸimdiye dek yüz binlerce kiÅŸiyi yerinden etti ve milyonlarca kiÅŸiyi insani yardıma muhtaç hale getirdi.

Kaynak: Euronews Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.