Sosyal Medya

Güncel

Tigray güçlerini Türk SİHA’ları mı püskürttü?

Tigray güçlerine karşı Etiyopya ordusuna destek veren SİHA’ların Bayraktar TB2 olduğu iddia edildi.



Etiyopya’da devam eden iç savaÅŸta baÅŸkente girmek için hazırlanan Tigray güçleri SÄ°HA saldırıları sonucu geri çekildi.

Saldırı yapan SÄ°HA’ların Bayraktar TB2 olduÄŸu ve Etiyopya ordusunun SÄ°HA’ları kısa süre önce Türkiye ile anlaÅŸmaya vararak temin ettiÄŸi bildirildi.

Bayraktar TB2’leri Türk operatörlerin kontrol ettiÄŸi ve ÅŸu ana kadar yüzlerce askeri araç imha edildiÄŸi ileri sürüldü.

Ayrılıkçı Tigray Halk KurtuluÅŸ Cephesi (TPLF) savaÅŸçılarının baÅŸkentin kapılarına kadar dayanmasının ardından BaÅŸbakan Abiy Ahmet cephe hattına gitti.

Ahmet’in cephede olduÄŸu sırada baÅŸlayan SÄ°HA saldırıları sonucu Tigay güçleri baÅŸkentten 240 km geri çekildi.

YaÅŸanan bu geliÅŸmeden sonra ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman, Etiyopya'nın kuzeyindeki çatışmaların çözümüne yönelik görüÅŸmeler için Mısır ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri ziyaretini güncelleyerek Türkiye’ye de geleceÄŸini açıkladı.

ÜLKEDE OLAÄžANÜSTÜ HAL Ä°LAN EDÄ°LDÄ°

Etiyopya’nın kuzeyinde, Ä°syancı Tigray Halk KurtuluÅŸ Cephesi ve hükümet güçleri arasında devam eden iç savaÅŸ nedeniyle milyonlarca kiÅŸi açlık kriziyle karşı karşıya kaldı.

Etiyopya hükümeti, 2 Kasım'da güneye ilerleyiÅŸini sürdüren isyancı TPLF saldırıları nedeniyle ülkede olaÄŸanüstü hal ilan etmiÅŸti.

TPLF'nin, baÅŸkent Addis Ababa'ya yapabileceÄŸi muhtemel saldırılara karşı savunma görev birlikleri oluÅŸturulmuÅŸtu.

Ülkenin kuzeyinde 1 yılı aÅŸkın süredir devam eden çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kiÅŸiyi yerinden etti.

Bölgede 5 milyondan fazla kiÅŸi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.