Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de savaÅŸ ÅŸiddetlendi

Suudi Arabistan destekli Yemen ordusunun İran destekli Husilerden Taiz ve Hudeyde'de stratejik noktaları ele geçirdiği belirtildi.



Yemen hükümeti, Taiz ve Hudeyde illerinde stratejik öneme sahip bazı noktalarda kontrolün saÄŸlandığını duyurdu.

Yemen ordusuna baÄŸlı Amalika Tugayları sözcüsü Memun el-Mehcemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortak Askeri Güçlerin, Taiz'in güneybatısında Ä°ran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere ve Hudeyde'nin güneyine geniÅŸ çaplı operasyon düzenlediÄŸini söyledi.

Mehcemi, operasyonda, Husilerin deniz yoluyla gelen silahları kendi kontrolündeki bölgelere sevk etmede kullandığı tuÄŸla fabrikası ile füze saldırılarını gerçekleÅŸtirdiÄŸi El-Gaziye Dağı da dahil olmak üzere pek çok stratejik noktanın ele geçirildiÄŸini belirtti.

Operasyonda, onlarca Husinin öldüÄŸünü ve yaralandığını, milislere ait ağır silahlar ile araçların imha edildiÄŸini kaydeden Mehcemi, ayrıca orduya baÄŸlı güçlerin, Taiz ile Hudeyde'yi birbirine baÄŸlayan En-Niceybe bölgesinin kuzeyinde Cebel Ömer ve El-Mahcer bölgelerini ele geçirdiÄŸini ifade etti.

Yemen'deki Ä°ran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.