Sosyal Medya

Güncel

Tunus Meclis Başkanı Gannuşi "askeri yönetime geçiş" endişesi yaşadığını belirtti

Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in yetkileri elinde toplamasını sağlayan 25 Temmuz kararlarının "askeri yönetime geçişin bir başlangıcı olmasından korktuğunu" ifade etti.



GannuÅŸi, Tunus'ta günlük yayın yapan "Er-Ra'y el-Amm" gazetesi için yazdığı makalesinde, CumhurbaÅŸkanı Said'in 25 Temmuz'daki parlamentonun çalışmalarını dondurduÄŸu ve baÅŸbakanı azlettiÄŸi "olaÄŸanüstü kararlarına" iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Makalede GannuÅŸi, "25 Temmuz'da alınan olaÄŸanüstü kararların ardından Latin Amerika veya Afrika kıtasındaki bazı Arap ülkelerinde görüldüÄŸü gibi örtülü bir askeri yönetime geçiÅŸin baÅŸlangıcına neden olmasından korktum." ifadelerini kullandı.

Tunus'ta 2011'de yaÅŸanan devrim sürecine atıfta bulunan GannuÅŸi, "Devrimin, nefesini toplayarak daha iyi yerel ve bölgesel koÅŸullarda yeniden yoluna devam etmesi uzun sürmeyecektir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"DEMOKRASÄ°YÄ° YENÄ°DEN TESÄ°S ETMELÄ°YÄ°Z"

Bugünkü meselenin demokrasiyi yeniden tesis etmek için birlik içerisinde çalışmak olduÄŸuna dikkati çeken GannuÅŸi, ÅŸunları kaydetti:

"Hep birlikte tek hedef için güçlerimizi birleÅŸtirmeliyiz, hedefimiz demokrasi rayından çıkan sevgili Tunus'u yeniden rayına oturtmak. Bu da anayasal deÄŸiÅŸiklikler yapma pahasına parlamenter sitemi korumakla mümkün."

Tunus'ta 25 Temmuz'da yaÅŸananların "karşı devrimin bir zaferi" olduÄŸunu kabul ettiklerini belirten GannuÅŸi, bundan sonraki süreçte, devlet ve devlete baÄŸlı kurumlarla çatışmadan kaçınarak, halkın desteÄŸiyle, birlik içinde "darbeye" karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.