Sosyal Medya

Güncel

Putin'den Batı'ya 'kırmızı çizgilerimizi hafife alıyorlar' uyarısı

Putin, NATO’nun Rusya’ya yönelik saldırgan bir tutum içerisinde olduğunu belirterek, “Endişelerimiz ve kırmızı çizgilerimizden bahsediyoruz ancak (Batılı) ortaklarımız oldukça tuhaflar, kırmızı çizgilerimizi ve uyarılarımızı hafife alıyorlar.' dedi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı personeline yaptığı konuÅŸmada, uluslararası konulara iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Belarus'ta yaÅŸanan geliÅŸmeler nedeniyle Batılı ülkeleri suçlayan Putin, "Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini, Minsk'e baskı yapmak ve bize yakın bir bölgede yeni bir gerilim nedeni olarak kullanıyorlar. Aynı zamanda, insani konularda kendi taahhütlerini de unutuyorlar" ifadelerini kullandı.

Afganistan'da ise durumun ivedi önlemler alınması gerektirdiÄŸine iÅŸaret eden Putin, "Afganistan'daki geliÅŸmeler, Rusya'nın güney sınırlarında güvenliÄŸini ve müttefikimiz Orta Asya devletlerine destek saÄŸlamak için ek tedbirlere ihtiyaç duyulmasına neden oluyor." diye konuÅŸtu.

 

Putin, bölgede yaÅŸanabilecek göç dalgalarına yönelik tedbirler alınması gerektiÄŸini belirterek, "Kontrolsüz göç dalgalarını, teröristlerin ve diÄŸer suç unsurlarının sınırımıza sızmasını önlemek için önlemler almak gerekiyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°klim deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda Rusya"nın gerekli adımlar attığını öne süren Putin, "Aynı zamanda, Avrupa BirliÄŸi ve ABD'nin, iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi gündemini tek başına dikte etme ve bu konuda belirli standartlar oluÅŸturma giriÅŸimlerine de daha aktif bir ÅŸekilde itiraz etmeliyiz." dedi.

NATO'ya "saldırgan tutum" eleştirisi

Putin, konuÅŸmasında son dönemde NATO ile Rusya arasında artan gerginliÄŸe de deÄŸinerek NATO'nun askeri varlığını Rusya'ya giderek yaklaÅŸtırarak giderek saldırgan bir tavır sergilediÄŸini söyledi.

Karadeniz'deki NATO faaliyetlerinin Rusya için endiÅŸe verici olduÄŸunun altını çizen Putin, "Karadeniz konusuna gelirsek, son geliÅŸmeler belirli sınırların ötesine geçiyor. Stratejik bombardıman uçakları Rusya sınırına 20 kilometre yakından uçuyor. Bu konuda endiÅŸelerimizden ve kırmızı çizgilerimizden bahsediyoruz ancak (Batılı) ortaklarımız oldukça tuhaflar, kırmızı çizgilerimizi ve uyarılarımızı hafife alıyorlar." ifadelerini kullandı.

 

Putin, Orta DoÄŸu ve Afrika ülkeleriyle iÅŸ birliÄŸini geliÅŸtirmenin Rusya'nın öncelikli politikalarından olduÄŸunu sözlerine ekledi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.