Sosyal Medya

Güncel

İngiltere Genelkurmay Başkanı: Rusya'yla savaşa hazır olmalıyız

Doğu Avrupa'daki son gerilimler hakkında değerlendirmelerde bulunan İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Nick Carter, İngiliz ordusunun Rusya'yla savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.



Carter, BBC'ye yaptığı açıklamada, göçmenleri Avrupa BirliÄŸi (AB) sınırlarına itme fikrinin Rusya'nın istikrarsızlaÅŸtırma oyunlarından biri olduÄŸunu belirtti.

Belarus ve Ukrayna sınırlarında yaÅŸananların Rus hükümeti tarafından "yıllarca devam eden türden klasik dikkat dağıtıcı" eylemler olduÄŸunu kaydeden Carter, bu gerilimlerin bir savaÅŸa dönüÅŸüp dönüÅŸemeyeceÄŸine iliÅŸkin soru üzerine, "Bilmiyorum. Bence tetikte ve caydırıcılığımızdan emin olmalıyız." dedi.

Olası bir savaÅŸa karşı NATO ittifakının içindeki birlikten de emin olmaları gerektiÄŸini dile getiren Carter, "(NATO'da) Ortak tutumumuzda herhangi bir boÅŸluk oluÅŸmasına izin vermemeliyiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Carter, Sky News kanalına yaptığı açıklamada ise göreve baÅŸladığı 8 yıl öncesine göre Rusya'nın DoÄŸu Avrupa'da daha büyük bir tehdit haline geldiÄŸini belirtti.

Carter, Rusya ile bir savaÅŸ olmamasını "umduÄŸunu" ve Moskova'nın da bir savaÅŸ istediÄŸine inanmadığını ancak NATO'nun olası bir savaÅŸa hazır olması gerektiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.