Sosyal Medya

Evinizin Her Odasındaki Cennet Fırsatlarının Farkında mısınız?

Abdülaziz Kıranşal / Milli Gazete



Ä°nsan bütün ömrü boyunca cenneti kazanabileceÄŸi bir fırsat ve bir imkân arar durur. Kimi bu fırsatı yakalamak için taa dünyanın öbür ucuna yardım çalışmalarına koÅŸar. Kimi ÅŸehir ÅŸehir dolaşıp konferanslarla ve Ä°slami faaliyetlerle bu fırsatı arar. Kimi yıllarca talebe yetiÅŸtirip bir cennet fırsatı elde etmek ister. Kimi gece uykusundan fedakârlık yapıp gece namazı, zikir ve Kur’an tilaveti için kalkar. Evet, bunların hepsi birer cennet fırsatıdır. Ancak Allah’ın bizim evlerimize, odalarımıza, yuvalarımıza yerleÅŸtirdiÄŸi cennet fırsatlarının maalesef birçoÄŸumuz farkında bile deÄŸiliz.

Cenneti arıyorsanız önce evinizin salonuna bakın!

EÄŸer anne-babanızla birlikte yaşıyorsanız evinizin bir odasında sizin için özel hazırlanmış bir cennet fırsatınız var demektir. Çünkü bir evde anne-baba varsa o evde cennete açılan bir kapı var demektir. Yeter ki biz o kapıyı çalmasını bilelim. Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Anne-babası veya ikisinden birisi yanında yaÅŸlandığı halde yani anne-babasıyla beraber yaÅŸadığı halde cenneti kazanamayana yazıklar olsun” (Müslim). Anne-babalarımızla beraber yaÅŸamıyorsak bile onları razı etmek için özel bir çaba sarf ediyorsak cennete açılan kapıyı ısrarla çalıyoruz demektir.

Cenneti arıyorsanız evinizin mutfağına bakın!

Mutfağımız da bizim için cennete açılan bir kapı gibidir. Zamanın büyük bir kısmını mutfakta geçiren eÅŸler, Allah’ın mümin erkeklere cenneti kazanmaları için sunduÄŸu en özel fırsatlardandır. Çünkü Efendimiz buyuruyor ki: “Sizin en hayırlınız, hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır” (Tirmizi). Bir Müslüman erkeÄŸin namazı, cihadı ve mücadelesi Allah katında hayırlı bir kul olduÄŸuna dair bir iÅŸaret olduÄŸu gibi onun eÅŸine karşı nezaketi, sabrı ve sadakati de onun Allah katında en hayırlı yani onun cennete en yakın kullardan olduÄŸunun en önemli iÅŸaretlerindedir.

Cenneti arıyorsanız evinizin oturma odasına bakın!

Her akÅŸam ailecek oturduÄŸumuz oturma odalarımız da bizim için cennete açılan bir kapıdır. Çünkü o odalarda Efendimizin, “Helal rızık peÅŸinde koÅŸmak, cihattır” (Müsned) hadisi gereÄŸi ailesini geçindirmek için sürekli helal kazanç peÅŸinde koÅŸan kocalar vardır. Ä°ÅŸte bu helal rızık peÅŸinde koÅŸan izzetli, takvalı ve ahlâklı kocaları razı etmek cennete açılan en önemli kapılardan birisidir. Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Hangi kadın kocası kendisinden razı olarak ölürse mutlaka cennete girer” (Tirmizi).

Cenneti arıyorsanız evinizin çocuk odasına bakın!

Çocuklarımızın odaları da bizim için cennete açılan birer kapı gibidir. Çünkü o odalarda Allah’ın bizlere büyük bir nimet olarak verdiÄŸi ve bizden sonra da salih bir amel gibi amel defterimize hayırlar yazdıracak evlatlarımız vardır. Evlatlarını Ä°slam’a göre yetiÅŸtirmeye gayret eden her anne ve baba cennete açılan kapıyı ısrarla çalıyor demektir. Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki: “Kim üç kız çocuÄŸunun (bir ve iki de olabilir) geçimini saÄŸlar, onları terbiye edip evlendirir ve onlara güzel davranırsa, cennet onundur!” (Ebû Dâvûd).

Cenneti arıyorsanız evinizin misafir odasına bakın!

Evlerimizin misafir odaları da bizim için cennete açılan bir kapı gibidir. Çünkü o odalarda Efendimizin (s.a.s.), “Misafir rızkı ile gelir giderken de ev halkının günahlarının bağışlanmasına vesile olarak gider” (Acluni) buyurduÄŸu cennet yolundaki en büyük engelimiz olan günahlarımızın bağışlanması vesile olacak misafirlerimiz vardır. Gıybet etmeden, günaha girmeden, kalp kırmadan, arkasından konuÅŸmadan ağırladığımız her misafir bizim için hem bir maÄŸfiret vesilesi hem de bir cennet fırsatıdır.

O halde cenneti arayanlar ilk önce evlerinin içindeki cennet fırsatlarını deÄŸerlendirsinler. Çünkü yanı başındaki cennet fırsatını deÄŸerlendiremeyenlerin uzaklardaki fırsatları deÄŸerlendirmeleri de çok zordur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.