Sosyal Medya

Güncel

Ukrayna: Rusya saldırabilir

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmek için fırsat kolladığını ifade etti. Önceki gün ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Bakan Kuleba, Rusya’nın saldırgan tavırlarının devam ettiğini vurguladı.



Rusya Federasyonu, son dönemde Ukrayna sınırında Rus birlikleri ve askeri teçhizatı artırıyor. Bugün ABD News'e röportaj veren Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rus askeri saldırganlığına dikkat çekti ve Ukrayna topraklarını hukuksuz bir ÅŸekilde iÅŸgal eden Rusya'nın daha da ilerleme niyetinde olduÄŸunu kaydetti.

“KÄ°MSE KORKMASIN ANCAK UYANIK OLMALIYIZ”

Ukrayna-Disisleri-Bakani-Kuleba-1

 

Dmıtro Kuleba, “Rus birlikleri ve askeri teçhizatı Ukrayna sınırında yoÄŸunlaşıyor. Bu durum, Rus hükumetinin Ukrayna topraklarına ‘daha fazla ilerlemek için fırsat aradığını' gösteriyor” dedi. Ukrayna DışiÅŸleri Bakanı Kuleba, “Kimseyi korkutmak istemiyoruz, ancak uyanık kalmalıyız. Yedi yıl boyunca Rusya'nın yanında silahlı çatışma yaÅŸadığınızda endiÅŸelenmeyi öÄŸreniyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Kuleba, “Ukrayna sınırında altyapımız var. Dolaysıyla Rusya eÄŸer saldırı eyleminde bulunmak isterse bu çok uzun sürmeyecek. Bizim hedefimiz Rusya'nın kararından önce davranmak ve Rusya kararının vermesini önlemek için elimizden gelen her ÅŸeyi yapmak” deÄŸerlendirmesinde bulundu. Önceki gün ABD'deki temasları hakkında da konuÅŸan Kuleba, “ABD sadece konuÅŸmaya deÄŸil, Rusya'yı kontrol altına almaya ve Ukrayna'nın kendini savunma yeteneÄŸini güçlendirmek için harekete geçmeye de hazır” dedi.

QHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.