Sosyal Medya

Güncel

İsrail'in Demir Kubbe'si ABD testlerinde başarısız oldu

ABD, İsrail'in geliştirdiği Demir Kubbe hava savunma sistemini Çin füzelerine karşı test etti. Testlerde başarısız olan Demir Kubbe'yi ABD almaktan vazgeçti.



ABD ordusu, bölgeyi Çin füzeleri tehdidinden korumak için oluÅŸturmaya çalıştığı ‘’hava savunma duvarının’’ bir parçası olarak Demir Kubbe’yi ABD’nin Pasifik’teki adası Guam'a konuÅŸlandırarak test etti.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Demir Kubbe, Çin'den fırlatılan balistik füzelere karşı etkili olamazken, Çin bombardıman uçaklarından fırlatılan seyir füzelerine karşı yetersiz fakat kullanılabilir.

The Wall Street Journal'a Demir Kubbe hakkın konuÅŸan savunma sanayi uzmanı ABD için geçici bir çözüm olduÄŸunu söyledi.

Hava savunma sisteminin Çin bombardıman uçaklarından fırlatılan seyir füzelerine karşı kullanılabilir olduÄŸunu fakat yetersiz kaldığını söyleyen uzman ABD ordusuna entegrasyonu için çalışıldığını aktardı.

Bu yılın AÄŸustos ayında ABD, New Mexico'daki White Sands’ta Demir Kubbe’yi ilk yerel canlı ateÅŸ testini baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdi. Ancak ordu daha sonra Ä°srail sistemi yerine bir Alabama savunma sanayi ÅŸirketi olan Dynetics tarafından geliÅŸtirilen bir sistemle yoluna devam etmeye karar verdi.

'DEMÄ°R KUBBE' KENDÄ° SAVAÅž UÇAÄžINI VURDU

Ä°srail’in "Demir Kubbe" adlı hava savunma sistemi abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne düzenlenen son saldırılar sırasında bir Ä°srail savaÅŸ uçağı yanlışlıkla vurdu.

Gazze Åžeridi'nden ateÅŸlenen füzelerden birini hedef almak amacıyla fırlatılan önleyici füze, yönünü menziline giren bir Ä°srail F-15 uçağına doÄŸru deÄŸiÅŸtirdi.

Önleyici füzenin uçağın gövdesine ulaÅŸmasına saniyeler kala Demir Kubbe tarafından imha edildiÄŸi ancak ÅŸarapnel parçalarının uçaÄŸa isabet ettiÄŸi kaydedildi.

Ä°srail ordu radyosunun 25 Mayıs'ta verdiÄŸi haberde, Ä°srail’in “Demir Kubbe” adlı hava savunma sisteminin abluka altındaki Gazze Åžeridi’ne düzenlenen saldırı döneminde Ä°srail’e ait bir insansız hava aracını (Ä°HA) yanlışlıkla düÅŸürdüÄŸü belirtilmiÅŸti.

Ä°srail ordusuna göre ise Demir Kubbe, Gazze'den fırlatılan ve sayıları yaklaşık 4 bine ulaÅŸan roketlerin yaklaşık yüzde 90'ına karşı koymayı baÅŸardı. Bu da yaklaşık 400 füzenin Demir Kubbe'yi delebildiÄŸi anlamına geliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.