Sosyal Medya

Güncel

Irak Başbakanı Kazımi'nin konutu silahlı drone ile vuruldu

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin konutunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğradığı, Kazımi'nin olaydan yara almadan kurtulduğu bildirildi



Irak hükûmetine baÄŸlı Güvenlik Meyda Ağı'ndan yapılan açıklamada, Kazımi'nin BaÄŸdat YeÅŸil Bölge'deki evinin "silahlı drone" ile saldırıya uÄŸradığı kaydedilerek BaÅŸbakan'ın yara almadan saldırıdan kurtulduÄŸu ve saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu aktarıldı.

26044595

Açıklamada, bölgedeki güvenlik güçlerinin önlem almayı sürdürdüÄŸü belirtildi.

 

26044673

Irak BaÅŸbakanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ben iyiyim, ailemin yanındayım. Herkesi sakin olmaya ve serin kanlı kalmaya davet ediyorum.” dedi.

26044670

Åžii milis liderler, tehdit savurmuÅŸtu

Ä°ran'a yakın Fetih Koalisyonu ve Åžii HaÅŸdi Åžabi destekçileri, 10 Ekim'de yapılan seçim sonuçlarına itiraz ederek YeÅŸil Bölge önündeki oturma eylemini sürdürüyor. 5 Kasım Cuma günü eylemcilerle güvenlik güçleri arasında yaÅŸanan arbedede 1 gösterici güvenlik güçlerinin açtığı ateÅŸ sonucu ölmüÅŸtü. Bunun üzerine tansiyonun yükseldiÄŸi olay yerine gelen Åžii milis gücü Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazali, Kazımi'ye yönelik tehditler içeren ifadeler kullanmıştı. Hazali, ölen eylemci için kurulan taziye çadırından dün yaptığı açıklamada Kazımi'ye yönelik tehdit içeren ifadeler kullanmıştı.

 

Hazali'nin yanı sıra Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri ve Åžii milis güçlerden Ebu Ala el-Velayi de Kazımi ve hükûmete yüklenerek sert eleÅŸtirilerde bulunmuÅŸtu. Amiri göstericinin öldürülmesinin cezasız kalmayacağını açıklamıştı.

26044596

Ä°ranlı üst düzey yetkili saldırıyla ilgili ABD'yi suçladı

Ä°ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Åžemhani ise, Irak BaÅŸbakanı Mustafa el-Kazımi'ye yönelik suikast giriÅŸimini "yeni bir fitne" ÅŸeklinde nitelendirerek olaydan isim vermeden ABD'yi sorumlu tuttu.

Şemhani, Kazımi'nin konutunun silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırıya uğramasına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

 

Saldırıyla ilgili isim vermeden ABD'yi suçlayan Åžemhani, "Irak BaÅŸbakanı'na yönelik suikast giriÅŸimi yeni bir fitnedir. Bu olayın izleri yabancı düÅŸünce odalarında aranmalıdır. Bu ülkeyi iÅŸgal etmiÅŸ ve yıllardır terörist grupları ortaya çıkartıp desteklemiÅŸlerdir. Bunların Irak halkına armaÄŸanları istikrarsızlık, güvensizlik ve ihtilaftan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir." ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.