Sosyal Medya

Güncel

Rusya ateşle oynuyor! Sınıra savaş uçağı indirdi

Füzelerle yüklü savaş uçağının Türkiye'nin burnunun dibine konuşlandığı görüntüler ortaya çıktı. İngiliz medyası, PKK/YPG'nin kontrolündeki Kamışlı'ya inen Rus jetinin Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerinin dibine ilk kez bu kadar yaklaştığını kaydediyor.



Bayraktar TB2 SÄ°HA'ların Avrupa ülkesi Ukrayna'da, ilk kez saldırı düzenlemesiyle sarsılan Rusya, Türkiye sınırına yalnızca üç kilometre mesafeye ilk kez bir savaÅŸ uçağı indirdi.
 
Son haftalarda Suriye'de rejim karşıtlarını hedef alan bombardımanlarını artıran Rusya'ya ait bir S-35 jetinin yeni konumu, uydu fotoÄŸraflarından bile göründü.
 
Mardin'in Nusaybin ilçesinin hemen karşısında yer alan Kamışlı'ya iniÅŸ yapan S-35 savaÅŸ uçağının yerden çekilmiÅŸ fotoÄŸrafları da sosyal medyadan yayınlandı.
 
Gözlerin bir anda Suriye'nin kuzeyine çevrilmesine yol açan askeri hareketlilikte, ayrıca S-35 uçağına yüklenmiÅŸ orta menzilli R-77 ve kısa menzilli R-73 füzeleri dikkat çekti.
 
Yerel kaynaklar, ayrıca Rusya'ya ait bir Mi-8 helikopterinin iki Ka-52 helikopteri eÅŸliÄŸinde Kamışlı'daki havalimanından Halep'e uçtuÄŸunu bildiriyor.
 
Ä°ngiliz medyası ise, terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolündeki Kamışlı'ya inen Rus jetinin Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerinin dibine ilk kez bu kadar yaklaÅŸtığını kaydediyor. YPG'ye açık ÅŸekilde destek veren ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde yaklaşık 900 askeri bulunuyor.
 
Eylül 2015'te Suriye iç savaşına dahil olan Rusya, özellikle Hımeymim hava üssü ve Tartus deniz üssüne birliklerini konuÅŸlandırıyor. Moskova, bu yılın mayıs ayında nükleer füze taşıyabilen bombardıman uçakları Tu-22M3'leri ilk kez Suriye'deki Hmeymim Üssü'ne indirmiÅŸti.
 
Kaynak: milliyet.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.