Sosyal Medya

Güncel

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden dikkat çeken çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, dünyanın her yerindeki Müslüman azınlıkların haklarının savunulması için evrensel bir hukuk cephesi oluşturulması çağrısında bulundu.



Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-KaradaÄŸi, Ali KaradaÄŸi, Hindistan'da Müslümanlara yönelik yeni bir ÅŸiddet dalgası baÅŸlaması üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı.
 
Genel Sekreter KaradaÄŸi, Müslümanları hedef alanlara "DEAÅž" benzetmesi yaparak, "DEAÅž Hindular haftada 12 mescit yakıyor, polis neden susuyor. Müslüman azınlıkların haklarının savunulması için evrensel hukuk cephesi oluÅŸturulması çaÄŸrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.
 
Hindistan'da Sivil Hakları Koruma DerneÄŸi (APCR) tarafından 27 Ekim'de yapılan açıklamada, ülkenin doÄŸusundaki Tripura eyaletinde en az 16 camiye "radikal Hindu çetelerce" zarar verildiÄŸi, Müslümanlara ait ev ve iÅŸ yerlerinin yakıldığı belirtilmiÅŸti.
 
APCR'den Muhammed Huzeyfe, AA muhabirine, tahrip edilen 16 camiye Vishwa Hindu Parishad (Dünya Hindu Konseyi-VHP) örgütüne ait bayrakların dikildiÄŸini ifade etmiÅŸ, en az 3 caminin ise yakıldığını aktarmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.